Singapur: Šarapova poslala Penetu u penziju!

Marija Šarapova savladala je Flaviju Penetu sa 7:5, 6:1 i tako se sa maksimalne tri pobede iz ’crvene’ grupe plasirala u polufinale završnog WTA turnira.

Tenis 29.10.2015 | 17:40
Singapur: Šarapova poslala Penetu u penziju!

Time je Ruskinja učinila veliku uslugu Agnješki Radvanjskoj, koja je mogla da prođe dalje jedino u slučaju da Ruskinja slavi sa 2-0 u setovima.

Sa druge strane, Peneta je najavila kraj karijere po završetku sezone, tako da je osvajačici US opena ovo bio poslednji meč u karijeri.

Prvi set bio je neizvestan, Italijanka je bila nadomak seta koji bi joj garantovao prolaz dalje – imala je brejk viška i dve šanse za dupli brejk, ali se Šarapova vratila i u finišu napravila novi brejk.

Meč je tada bio rešen jer je Peneta potpuno izgubila energiju u drugom setu, pa je Ruskinja rutinski privela meč kraju za 89 minuta igre.

Šarapova je imala 30 vinera i 19 neiznuđenih grešaka, dok je Peneta upisala 18 direktnih poena i 14 grešaka.

U ’beloj’ grupi pred poslednje kolo u najboljoj poziciji jeste Garbinje Mugurusa sa dva trijumfa, po pobedu imaju Kerber i Kvitova, a skor 0-2 ima Šafaržova. U poslednjoj rundi u petak sastaju se Mugurusa – Kvitova i Kerber – Šafaržova.

Komentari / 0

Ostavite komentar