LŠ: Vaterpolisti Partizana zovu Grobare!

Partizan u sredu uveče na svojoj Banjici počinje takmičenje u vaterpolo Ligi šampiona, kao jedini srpski predstavnik. Protivnik je izuzetno jak - mađarski Solnok. Bez nerealnih ambicija za mladi tim crno-belih.

Ostali sportovi 28.10.2015 | 08:20
LŠ: Vaterpolisti Partizana zovu Grobare!

Prilika za igrački razvoj i učenje.

Tako u Vaterpolo klubu Partizan gledaju na ovosezonsko učešće u Ligi šampiona, koju počinju u sredu uveče (20h) protiv mađarskog Solnoka.

Crno-beli su u izuzetno teškoj grupi. Osim Solnoka, protivnici su italijanski i evropski gigant Pro Reko, potom još jedan veliki klub - dubrovački Jug, budimpeštanski OSC, kao i turski Galatasaraj.

Solnok ima trojicu srpskih reprezentativaca, koji su ujedno i bivši igrači Partizana - Živka Gocića, Stefana Mitrovića i Milana Aleksića, kao i značajna imena mađarskog i evropskog vaterpola: Norvert Madaraš, braća Danijel i Deneš Varga, Marton Vamos, Viktor Nađi...

Jasno je da će za mladi tim Partizana učešće u Ligi šampiona biti velika škola i zapravo, nagrada za prošlosezonsko osvajanje titule prvaka Srbije.

"Cilj je da svaku utakmicu odigramo iz sve snage. Za koliko će bodova to biti dovoljno, videćemo. Tražiću od ovih momaka da se bore i nadmeću se sa igračima koji su iskusniji i kvalitetniji od njih",
kaže trener Vladimir Vujasinović.

Uprava i stručni štab ne žele da opterećuju tim nerealnim ambicijama. Ovosezonske mete Partizana su fajnal-for u regionalnoj ligi, kao i osvajanje "duple krune" u domaćim takmičenjima. To što je u Ligi šampiona velika razlika u kvalitetu, ne znači da timu ne treba podrška sa tribina, zato i jesu pozvali navijače da dođu na Banjicu.

Finansijsko stanje u klubu i dalje je teško, a da je tako potvrđuju i reči predsednika kluba Aleksandra Šoštara, koji kaže da se trude da obezbede sredstva za odlazak na utakmicu 2. kola Lige šampiona protiv Pro Reka, 11. novembra.

Partizan - Solnok, sreda od 20 časova, direktan prenost RTS 2.

Komentari / 0

Ostavite komentar