Markus Vilijams i Crvena zvezda ponovo zajedno?!

Bilo je NE, sad je već MOŽDA, hoće li biti - DA? Nekoliko je prepreka na tom putu, ali...

Košarka 28.10.2015 | 10:20
Markus Vilijams i Crvena zvezda ponovo zajedno?!

Rastanak Markusa Vilijamsa i Crvene zvezde nije ostao u najlepšem sećanju. Posle najuspešnije sezone u klupskoj istoriji, skandalozno otkriće da je iskusni američki plejmejker bio pozitivan na marihuanu posle prvog meča finalne serije srpskog šampionata ostavilo je gorak ukus u ustima kompletne uprave i stručnog štaba kluba sa Malog Kalemegdana, a kraj ljubavne priče bio je jedino logično rešenje.

Čak i mesecima posle raskida saradnje Vilijams je ostao tiha patnja navijača i pojedinih ljudi iz kluba, koji su ozbiljno računali na opciju da lucidni asistent ostane u Srbiji.

Uprkos tome što je Markusov greh bio nepremostiva prepreka za nastavak dalje saradnje, u danima kada Vilijams odrađuje višemesečnu suspenziju zbog upotrebe nedozvoljenih sredstava pojavila se mogućnost da se 30-godišnji as ipak vrati među svoje.

Kategorično „NE“ i odbojnost koja je postojala prema ovoj opciji sada se pretvorila u „MOŽDA“, s obzirom da Crvena zvezda nije uspela da sastavi tim po ukusu, te da Gal Mekel, Rajan Tompson i Sofoklis Skorcanitis do sada nisu opravdali očekivanja. Klub i dalje prati razvoj situacije na tržištu, a još jedno ime će se posle Kvinsija Milera gotovo sigurno naći na spisku novajlija.

Vilijams je jedno od mogućih rešenja. Međutim, na putu ostvarenja nove saradnje Markusa Vilijamsa i Crvene zvezde stoje određeni problemi. Pre svega, činjenica da Vilijams nije u treningu i takmičarskom ritmu određeno vreme. Pitanje koje se nameće jeste u kakvom bi stanju bio Amerikanac ako bi povratak u Beograd bio ozvaničen. Podsećanja radi, Vilijams je i prošlog leta, posle sezone provedene u Lokomotivi iz Krasnodara, stigao na Mali Kalemegdan sa viškom kilograma.

Na kraju, ostaje i prepreka u vidu suspenzije koja je i dalje aktuelna, a kojoj će kraj doći 1. decembra. Do tada Crvena zvezda će već proći punih sedam od ukupno deset kola u Evroligi, odnosno gotovo kompletan prvi deo sezone ligaškog dela Jadranske lige. Na sve to, Zvezda trenutno ima trojicu plejmejkera – Gala Mekela, Stefana Jovića i Nikolu Rebića.

Bez obzira na sve navedene stavke, Vilijams se i dalje nalazi na radaru crveno-belih i sve se više ova opcija uzima u razmatranje, posebno jer se prošlosezonski organizator igre podjednako dobro snalazi na pozicijama „jedan“ i „dva“. Ne bi trebalo zaboraviti da je miljenik navijača upravo sezonu u Lokomotivi proveo kao bek šuter, a u Crvenoj zvezdi kao plejmejker. Tačnije, na mestima na kojim Mekel i Tompson i dalje nisu prikazali ono što se do sada očekivalo.

Priča je i dalje u povojima, ali mogla bi da ima srećan kraj. Vreme će pokazati pravo lice

Komentari / 0

Ostavite komentar