ABA: Zvezda teškom mukom ''slomila'' Metalac!

Crveno-beli ostvarili u Valjevu petu "jadransku" pobedu. Majstorović odigrao meč sezone. Simonović i Gudurić trojkama "prelomili" rivala. Lazić isključen, Miler debitovao tri sekunde.

Košarka 27.10.2015 | 08:20
ABA: Zvezda teškom mukom ''slomila'' Metalac!

Crvena zvezda Telekom lakše je prodisala u krcatoj Hali sportova u Valjevu!

Posle poraza od Olimpije i Reala, a pred niz velikih izazova, savladala je Metalac u utakmici koja neće ostati upamćena po lepoj igri, već samo po značaju bodova.

METALAC - CRVENA ZVEZDA 62:68 (14:16, 17:19, 13:16, 18:17)

Trijumfom nad timom Vladimira Đokića, branilac titule došao je do pete pobede i druge pozicije na tabeli, iza Budućnosti, koja jedina ima skor 6-1. Valjevci će, sa druge strane, sledeće kolo dočekati izjednačeni sa Krkom i Zadrom, sa skorom 3-4.

Posle skoro dva sata borbe sa rivalom, u kojoj je izgubljeno čak 40 lopti (21:19) i u kojoj je krilni centar Metalca Đorđe Majstorović ubacio 28 poena (3/6 za tri), Zvezda je ostavila za sobom neprijatnih desetak dana.

Teret na leđima crveno-belih, otežan porazima, teškom povredom Luke Mitrovića i nagoveštajima odlaska Sofoklisa Skorcanitisa (nije nastupio zbog bolesti) bio je lako uočljiv i dodatno je otežavao posao Radonjićevoj ekipi.

Ekipu su ka pobedi poveli Gal Mekel, najefikasniji igrač Beograđana, koji je verovatno odigrao najbolji meč od dolaska u Srbiju (15 p, 2/2 za tri), kao i Stefan Jović (10 p, 3 as) i Marko Simonović (11 p, 3/6 za tri), koji je krajem treće četvrtine sa Markom Gudurićem trojkama "prelomio" rezultat i pokazao ekipi put ka trijumfu.

Do kraja tesnog meča, u kojem je najveće vođstvo bilo na strani crveno-belih u 32. minutu (44:55), Metalac je do kraja imao snage samo da još jednom zapreti i priđe pet minuta pre kraja na "minus 3", što je Zvezda boljom kontrolom defanzivnog skoka i lakim poenima Mekela i Jovića uspela da iskontroliše.

Poslednji zvuk sirene na terenu je dočekao i Zvezdin debitant Kvinsi Miler, pojačanje iz NBA lige, koji je nastupio samo u poslednje tri sekunde, bez kontakta sa loptom. Već tada, u tunelu je bio isključeni Branko Lazić, koji je završio utakmicu zarađenim tehničkim greškama zbog simuliranja.

Milija Vojinović je u poslednjoj četvrtini dva puta u razmaku od dva minuta karakterisao padove Zvezdinog beka kao glumu, mada se čini da je u drugom slučaju prestrogo doneo takvu ocenu. Za 21 minut u igri Lazić se nije upisao u listu strelaca, ali je odigrao značajnu ulogu u odbrani od Dušana Kutlešića, koji je ubacio prvu trojku tek kada ga nije bilo na parketu, u pretposlednjem minutu meča.

Valjevce nije "išao" šut za tri, od kojeg ipak nisu odustajali (9/30), dok je Zvezda bila precizna u odlučujućim momentima (7/22). Jako važne poene za Beograđane ponovo je postigao mladi Boriša Simanić, pogotovo početkom poslednje četvrtine, dok je branilac titule sticao nedostižnu razliku.

U sledećem kolu, Zvezda će u ponedeljak ili utorak dočekati Partizan u "večitom" derbiju, dok će Metalac putovati u goste aktuelnom lideru - Budućnosti.

Svi rezultati 7. kola

Metalac - Crvena zvezda Telekom 62:68

u nedelju:

MZT Skoplje - Cibona 69:68
Cedevita - Zadar 81:88

u subotu:

Olimpija - Budućnost 63:67
Partizan - Krka 69:70
Igokea - Sutjeska 75:58

odigrano u petak:

Tajfun - Mega Leks 60:64

TABELA: Budućnost 6-1, Zvezda 5-2, Mega 5-2, Cedevita 4-3, Olimpija 4-3, Igokea 4-3, MZT 4-3, Zadar 3-4, Metalac 3-4, Krka 3-4, Cibona 2-5, Partizan 2-5, Sutjeska 2-5, Tajfun 2-5.

Parovi 8. kola: Mega Leks - Sutjeska, Zadar - Olimpija, Krka - MZT, Budućnost - Metalac, Cibona - Igokea, Tajfun - Cedevita, Zvezda - Partizan.

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

Jadno i prejadno

27.10.2015 07:38

Zar niko u Laktašima na utakmicama kada igra Igokea ne vidi pojedine radnike obezbjeđenja koji imaju i po šezdeset godina

ODGOVORITE