Video: Bio je Partizanovo "vrapče", a sada je ponos!

Saša Ilić pre 19 godina debitovao za Partizan!

Fudbal 26.10.2015 | 23:40
Video: Bio je Partizanovo "vrapče", a sada je ponos!

Tačno osam godina je proveo u klubu dok nije dobio priliku da zaigra za prvi tim Partizana.

Imao je nešto manje od 19 godina kada ga je 26. oktobra 1996. godine trener Ljubiša Tumbaković pozvao da uđe na teren u drugom poluvremenu protiv Borca iz Čačka.

Bio je to trenutak kada je za Partizan debitovao SAŠA ILIĆ!

"Parni valjak" je pobedio 10:0, ali se više od neverovatne pobede taj dan pamti zbog početka sjajne profesionalne karijere igrača, koji će skoro dve decenije kasnije ponosno uz ime nositi epitet žive legende crno-belih.

– Sa Partizanom je osvojio deset titula, tri kupa, igrao dve Lige šampiona i jednu sa ekipom Gatatasaraja.

– Postao je drugi igrač u istoriji kluba po broju nastupa (iza Momčila Vukotića).

U Partizan je stigao 1988. Na prvi trening odveo ga je otac kad je imao devet godina. Prošao je kompletnu školu učeći od legendi kluba Conje Matekala, Miše Radakovića, Pere Ćosića, Branka Rašovića… Prvi profesionalni ugovor potpisao je sa Partizanom 1996, kada je jednu sezonu igrao za Teleoptik. U dresu Partizana debitovao je na utakmici protiv Borca iz Čačka 26.10.1996. a prvi gol u prvenstvenim mečevima postigao je protiv Vojvodine 23.08.1997. u Novom Sadu.

Pored Partizana nastupao je za sledeće klubove: Galatasaraj (76 utakmica, 25 golova), Salcburg (42 utakmica, 10 golova), Larisa (12 utakmica, 1 gol) i Selta (13, 1 gol).

U svim dosadašnjim klubovima, izuzev Selte, nosio je dres sa brojem 22, osim na debiju u crno-belom dresu protiv Borca, kada je poneo broj 1 na leđima.

Za reprezentaciju Jugoslavije i Srbije debitovao je 16. avgusta 2000. protiv Severne Irske.

Komentari / 0

Ostavite komentar