Rodžer: Rafa me je mnogo puta tjerao na promjene!

Švajcarski igrač Rodžer Federer priznao je da ga je Rafael Nadal u više navrata terao da menja način na koji igra tenis.

Tenis 24.10.2015 | 12:00
Rodžer: Rafa me je mnogo puta tjerao na promjene!

Federer i Nadal su do pojave Novaka Đokovića imali najveće rivalstvo u istoriji tenisa koje broji 33 epizode.

Španac je prekinuo dominaciju Rodžera i sada ubedljivo vodi sa 23-10 u pobedama, što je jedina mrlja u karijeri momka iz Bazela.

„Najintenzivnije rivalstvo koje sam ikada imao je ono sa Rafom, u to nema sumnje. To je epsko i neverovatno rivalstvo i tako će nastaviti da bude jer ćemo u budućnosti igrati i dalje“, priznao je Federer.

Rafa se pojavio kao igrač koji je savšeno konstruisan da naudi velikom rivalu jer proizvodi neverovatne spinove, neuhvatljive za Federerov jednoručni bekhend.

„On me je mnogo puta naterao da promenim način igre jer je levoruk i ja nikada nisam video igrača koji može da udari lopticu sa tolikom količinom spina. Ako pogledam način na koji sam igrao 1999. godine i sada, promena je brutalna“, dodao je Švajcarac.

On je potom otkrio šta se konkretno promenilo tokom rivalstva sa Špancem.

„Sada igram mnogo snažnije, a ranije je to bio ’mekani’ tenis. Moje kretanje, način na koji udaram – drugačiji sam igrač zahvaljujući Rafinom prisustvu“, zaključio je Rodžer.

Komentari / 0

Ostavite komentar