LŠ: Nula u Parizu, Siti do pobjede u 91’!

Fudbaleri Pari Sen Žermena i Real Madrida odigrali su bez golova u derbiju trećeg kola Lige šampiona. Možda je više uzbuđenja bilo u mečevima Lige šampiona odigranim u utorak nego u onima u sredu, ali je publika širom Evrope ipak imala šta da vidi. Čak i u remiju bez golova u "derbiju dana", između PSŽ-a i Reala. Izdvajaju se pritom trijumf Sitija nad Seviljom golom u 91. minutu, svađa našeg Zorana Tošića sa sopstvenim golmanom, promašeni penal Nikole Đurđića, kao i puna mreža njegovog imenjaka Erića, na gostovanju Astane madridskom Atletiku.

Fudbal 21.10.2015 | 23:00
LŠ: Nula u Parizu, Siti do pobjede u 91’!

Obe ekipe biće verovatno zadodovoljne ishodom, pošto sada obe ekipe imaju po sedam bodova na čelu grupe A.

U ostalim duelima treće runde u grupama A, B, C i D Mančester siti je na dramatičan način stigao do pobede protiv Sevilje golom De Brujnea u 91. minutu – 2:1. U drugom meču D grupe Juventus i Menhengladbah odigrali su bez golova, pa italijanski šampion ima bod više od Sitija.

Drugi mančesterski rival Junajted odigrao je u Moskvi protiv CSKA nerešeno 1:1, a sigurne pobede kod kuće ostvarili su Volfsburg protiv PSV (2:0) i Atletiko protiv Astane, bilo je 4:0.

Malme je pobedio Šahtjor sa minimalnih 1:0, dok je Galatasaraj posle preokreta pobedio Benfiku sa 2:1.

LŠ, 3. kolo:

Grupa A:

Iako je imao mnogo problema sa sastavom tima, Real je od starta utakmice u Parizu kontrolisao dešavanja na terenu. U prvoj četvrtini utakmice nije bilo mnogo šansi, a Hese je u 26. minutu imao prvu šansu koju je Trap odbranio.

Devet minuta kasnije Ronaldo je odlično šutirao glavom, ali je golman Parižana ponovo bio uspešniji, baš kao i minut kasnije kada je ponovo zaustavio pokušaj Portugalca.

Do kraja poluvremena i Kasemiro je bio u prilici. U 40. minutu je odlično šutirao sa distance, ali je golman Trap ponovo bio na visini zadatka.

Tabela: Real Madrid 7, PSŽ 7, Malme 3, Šahtjor 0

U drugom poluvremenu PSŽ je zaigrao znatno bolje i ofanzivnije, ali je u drugom poluvremenu viđeno manje prilika. U 49. minutu Kavani je šutirao posle dodavanja Maksvela, ali ipak pored stative.

Nastavio je PSŽ sa pritiskom, pa je u 65. minutu pokušao i Anhel Di Marija, ali se istakao Kejlor Navas. Do kraja meča najbolju priliku imao je Ronaldo u 72. minutu kada je posle duge akcije i dodavanja Marsela njegov šut levom zakačio stativu.

U drugom meču ove grupe Malme je sa minimalnih 1:0 slavio protiv Šahtjora golom Rozenberga u 17. minutu, a u 56. minutu srpski napadač Nikola Đurđić promašio je penal.

Real i PSŽ imaju po sedam bodova, dok je Malme treći sa tri.

Malme – Šahtjor 1:0
Rozenberg 18
PSŽ – Real Madrid 0:0

Grupa B:

Domaći tim bolje je počeo, pa je u 15. minutu Dumbija pogodio. Prethodno je Marsijal igrao rukom u šesnaestercu, a sudija je pokazao na penal. Jeremenku je De Hea odbranio, lopta je potom pogodila stativu, a Dumbija je natrčao za 1:0.

Uspeo je CSKA do poluvremena da sačuva vođstvo, ali je Junajted u nastavku uspeo da izjednači. U 65. minutu Entoni MArsijal se iskupio za penal, odlično je ispratio centaršut Valensiej i glavom pogodio za 1:1.

U Nemačkoj je Volfsburg posle mirnog prvog poluvremena krenuo mnogo konkretnije u nastavku protiv PSV-a i to mu se isplatilo. Bas Dost se u 47. minutu najbolje snašao u gužvi za 1:0, a 10 minuta kasnije u strelce se upisao i Kruze posle asistencije Kaliđurija.

CSKA – Mančester junajted 1:1
Dumbija 15 - Marsijal 65
Volfsburg – PSV 2:0
Dost 47, Kruze 57

Grupa C:

Benfika je u Istanbulu povela već u 2. minutu. Gaitan je iskoristio odlično dodavanje, sjajno je izbacio svog čuvara i prelepim potezom prebacio golmana. Brzo se domaćin vratio u meč, u 19. minutu Almeida je igrao rukom u kaznenom prostoru, a Inan nije pogrešio - 1:1. Nastavio je turski predstavnik sa pritiskom, a u 33. minutu Podolski je iskoristio odlično dodavanje i spoljnim delom leve kopačke zatresao je mrežu Benfike - 2:1.

Na duelu u Madridu Atletiko je bio veliki favorit protiv Astane. Tim Dijega Simeonea je od starta preuzeo inicijativu, a u 23. minutu mrežu gostiju načeo je Saul posle asistencije Fereire. Nije dugo trebalo Atletiko da postigne i drugi gol.

Šest minuta kasnije Džekson Martines je postigao drugi gol u sezoni, ostao je smiren ispred golmana Astane i mirno pogodio za 2:0. U drugom poluvremenu Atletiko je nastavio da melje rivala, a treći gol postigao je Oliver Tores u 64. minutu.

Atletiko Madrid – Astana 4:0
Saul 23, Džekson 29, Oluiver Tores 64, Dedečko 89ag
Galatasaraj – Benfika 2:1
Inan 19, Podolski 33 - Gaitan 2

D grupa: "Građani" slave gol De Brujnea u 91. minutu, prvi remi "stare dame"

I dok Juventus nije uspeo da nastavi sa trijumfima u Ligi šampiona, jer je kao domaćin odigrao 0:0 sa poslednjeplasiranom Borusijom iz Menhengladbaha i pored 21 upućenog šuta ka gostujućem golu, daleko više uzbuđenja viđeno je u Mančesteru.

Siti je uspeo da sa 2:1 savlada ekipu Sevilje, koja je zahvaljujući Konopljanki vodila od 30. minuta. Ipak, ta prednost bila je na snazi samo šest minuta, pošto je Ramijev auto-gol poravnao rezultat na 1:1, da bi ekipa za koju je Aleksandar Kolarov nastupio od 60. minuta, u sudijskoj nadoknadi vremena stigla do trijumfa.

Igrao se 91. minut kada je De Brujne dobio loptu na desnom krilu, rešio da ne čeka već da sam umakne čuvaru, da bi potom uputio nizak šut kojim je savladao Rika i doneo veliku radost domaćim pristalicama na "Etihadu".

Komentari / 0

Ostavite komentar