Od nedjelje zimsko računanje vremena

U skladu sa Zakonom o računanju vremena zimsko računanje vremena počinje 25. oktobra 2015. godine, tako što će se pomjeranjem za 60 minuta unazad vrijeme u 3 sata 00 minuta 00 sekundi računati kao 2 sata 00 minuta 00 sekundi, saopšeno je iz Federalnog ministarstva rada i socijalne politike.

Bosna i Hercegovina 20.10.2015 | 17:10
Od nedjelje zimsko računanje vremena

Pomjeranje kazaljki u zapadnoj Evropi uvedeno je početkom 70-ih godina prošlog vijeka.

Obrazloženje je bilo da se time "produžava" dan, omogućuju uštede u potrošnji električne energije, povećava produktivnost, poboljšava prilagođavanje ljudi i radni dan čini efikasnijim.

Komentari / 5

Ostavite komentar
Name

Ми?

20.10.2015 16:01

Хоћемо ли и ми у Српској помјерати или да останемо на овом сада?

ODGOVORITE
Name

Михаило Микић

20.10.2015 19:05

Свако људско биће време рачуна од тренутка рођења па све до своје смрти. Зато је земаљско време веома важно за живот земаљски људи. Помјерање казаљке дан на земљи се нимало не продужује,јер он траје увијек 24 сата. Са том праксом се ништа друго не постиже него народ само приликава на слушање тајних владара из сенке и да живи у привидном лажном времену!

ODGOVORITE
Name

no problem,

21.10.2015 07:16

Nema tu nikakve , muke' nemas sta pomjerati ako bacis sat sa ruke.

Name

Dejo

20.10.2015 19:47

Hajde da bojkotujemo ovo pomjeranje kazaljki.Nema to smisla nikakvog.

ODGOVORITE
Name

Михаило Микић

20.10.2015 20:28

У праву си Дејане. Умјесто да у љетном периоду устаљено и почињемо да радимо сат времена раније ми по жељи ђавола и слуга његови помјерамо казаљке на својим сатовима и тако правимо сами себи лажно време И почињемо добровољно да живимо у привидним и зато нестварном времену. На тај начин ђаво преко слуга својих прекида духовну везу између земаљске и небеске Цркве. Попови и владике као екуменисти нису свјесно због свог безвјерја тога временског проблема И они зато Православну Цркву Христову прилагођавају духу пролазног времена умјесто да пролазни дух садашњег времена прилагођавају Христовој вечности. Напуштајући пут Светог Саве који води у живот вјечни и идеју Светосавља као врхунца Православне хришчанске националне идеологијче и СРБског начина живота они од Цркве Божије праве лажни цркву из Јовановог Откровења. Чланови лажне цркве неће бити прави следбеници истине Христове и правде Божије него ће бити лажни хришћани које Свето Писмо у Старом Завету зове "црквом лукави!"