Đoković: Ne brinem sada o 2016.!

Novak Đoković na ATP listi ima 16.785 bodova i već godinu dana nije izgubio nijedan bod, ali ne razmišlja o tome koliko će morati da ’brani’ dogodine.

Tenis 20.10.2015 | 17:00
Đoković: Ne brinem sada o 2016.!

“Nisam zabrinut u vezi sa sledećom godinom, nema prostora za to, više uživam u ovoj. Naprotiv, pokušavam da iskoristim ovaj najbolji period svog života kako bismo tim i ja imali samo pozitivne emocije. Svi smo ponosni na ono što smo uradili, nisam to uradio samo ja“, rekao je Đoković.

“Kada sledeća godina dođe, misliću o njoj, ali davno je prošlo vreme kada sam se brinuo o tome kako ću odbraniti poene. Uvek pokušavam da turniru pristupim kao bilo ko drugi – da se borim za trofej, a ne kao da ga branim“, dodao je srpski teniser.

Đoković je u seriji od 13 uzastopnih finala, a poslednji put pre te faze zaustavljen je na početku godine u Dohi. Novak je potvrdio da će upravo u Kataru početi i 2016. godinu, a onda je odgovorio na pitanje o doprinosu porodice njegovim uspesima, kao i da li se nekada oseća kao teret.

“Ne. Mislim da je sve u životu davanje i primanje – isticao sam njihovu ulogu kao znak zahvalnosti i da naglasim koliko je to važno za moju karijeru. To ne znači da ja ne uzvraćam svojoj porodici – da im ne dajem pažnju, razumevanje, ljubav i podršku u njihovim životima. To je ključno i to je jedini način kako neka veza može da opstane na duže staze – ne samo između supružnika, nego i između članova porodice“, rekao je Novak i dodao:

“Srećom, uspeo sam da pronađem pravu ravnotežu. Naravno, svi imaju probleme, imao sam ih i ja, bilo je vremena kada su privatne stvari uticale na moj profesionalni život. Ali uspeo sam da pronađem ravnotežu i to mi je pomoglo da sada budem na teniskom vrhuncu“.

Posle trijumfa u Šangaju, devetom ove sezone, Đokoviću sledi dve nedelje pauze, a onda Pariz i završni turnir u Londonu.

“Ne razmišljam o tome da budem neporažen do kraja godine, ali to jeste mogućnost. Ipak, pokušaću da se držim filozofije da je svaki sledeći meč najvažniji“, zaključio je srpski teniser.

Komentari / 0

Ostavite komentar