Novak: Konstantost, strast, posvećenost, želja...! To je to!

Najbolji teniser sveta Novak Đoković otkrio je da mu konstantnost, strast i posvećenost tenisu donose velike rezultate.

Tenis 18.10.2015 | 22:40
Novak: Konstantost, strast, posvećenost, želja...! To je to!

Đoković je u nedelju osvojio 25. trofej iz Masters 1000 serije, deveti u sezoni, pošto je u finalu turnira u Šangaju savladao Žo-Vilfreda Congu sa 6:2, 6:4.

Time je Novak postao prvi igrač u istoriji koji je u dve sezone osvojio pet Mastersa, pošto mu je prethodno to pošlo za rukom i 2011. godine.

Na pitanje novinara “Skaj sportsa” da otkrije kako uspeva da toliko dugo bude na vrhuncu, Srbin nije mogao da izdvoji jedan razlog.

“Konstantnost, strast, posvećenost sportu i želja da ostanem fokusiran na svakodnevnu rutinu. Posvećenost svemu što radim u pripremi turnira, ali i u periodu kada se on završi, odnosno na oporavak. Imam savršenu ravnotežu i ne mogu da odaberem jedan razlog koji je tajna uspeha. Bio je to dug put preda mnom, imao sam neke uspone i padove tokom karijere kada sam pokušavao da shvatim šta je potrebno da budem na vrhuncu i da konstantno igram ovako dobro. Drago mi je što sam uspeo da nađem pravu ravnotežu i formulu koja funkcioniše. Očigledno je da je svako drugačiji, ali se trudim da ostanem zdrav jer znam da tada imam šansu da se borim za najviše mesto u svetu tenisa”, rekao je Đoković.

On se potom osvrnuo na sam meč protiv Conge koji je trajao 79 minuta.

“Najviše sam zadovoljan konstantnošću na svojim servis gemovima. Nisam dozvoljavao Congi da se približi i ima mnogo brejk lopti. Oduzeo mi je servis u prvom setu, ali osim toga, nije imao brejk šansi. Servirao sam veoma efikasno i otvarao dobro teren za prvi udarac. U drugom setu sam imao mnogo prilika za rani brejk, ali je onda on pogodio nekoliko snažnih servisa. Pokazao je zašto je jedan od najboljih servera u tenisu. Nije bilo lako nositi se sa tim, ali verovatno ključni gem bio je deveti u drugom setu. To što sam tada došao do prednosti mi je omogućilo da pobedim maksimalnim rezultatom”, dodao je Novak.

Do kraja verovatno najbolje sezone u istoriji ‘belog sporta’ očekuju ga nastupi na Mastersu u Parizu i Završnom Mastersu u Londonu, a mnogi smatraju da može ostati nepobediv do kraja godine.

“Deo mog razmišljanja je samo sledeći korak, a to je povratak kući i vreme koje ću provesti sa porodicom i sinom. On puni godinu dana još malo i ne mogu da dočekam da se to desi. Posle ću razmišljati o Parizu i Londonu, koja su dva poslednja turnira. Dobio sam sve mečeve u dvoranskim uslovima u poslednje dve-tri godine i to mi daje mnogo samopouzdanja pre tih događaja. Imam dve slobodne nedelje što je mnogo vremena da se oporavim mentalno i fizički i da se na tim turnirima pojavim što svežiji”, zaključio je Đoković.

Komentari / 0

Ostavite komentar