Moto GP: Kakva trka – trijumf Markesa, Rosi bez podijuma!

Vozač Repsol Honde Mark Markes trijumfovao je na Velikoj nagradi Australije, 16. trci sezone u kraljevskoj klasi Moto GP šampionata.

Ostali sportovi 18.10.2015 | 12:00
Moto GP: Kakva trka – trijumf Markesa, Rosi bez podijuma!

Markes je na stazi „Filip Ajland“ došao do 50. pobede u karijeri posle sjajne borbe u kojoj su učestvovala četvorica vozača, pretekavši Horhea Lorenca na Jamahi u poslednjem krugu.

Njima dvojici se na podijumu pridružio vozač Dukatija Andrea Janone, pošto je u direktnom duelu pobedio vodećeg u generalnom plasmanu Valentina Rosija.

Velika nagrada Australije bez sumnje je svim ljubiteljima pružila mnogo uzbuđenja i može da konkuriše kao jedna od najzanimljivijih trka ne samo ove sezone, već u poslednjoj deceniji. Četvorica vozača su do poslednjeg kruga konkurisala za trijumfu, a na kraju je ’Doktor’ bio taj koji je ostao kratkih rukava, pošto je morao da se zadovolji četvrtim mestom.

Lorenco je bio taj koji je vozio tokom većeg dela trke, ali nijednog trenutka nije uspeo da se odvoji od svojih rivala. Iza njega su Markes, Janone i Rosi vodili veliku borbu, što Lorenco nije uspeo da iskoristi jer nije mogao da nađe pravi ritam, ali se pred poslednji krug činilo da je na pravom putu do trijumfa.

Međutim, Markes se tu mnogo pitao, pa je usledio njegov potpuno neverovatan poslednji krug, u kojem se odvojio od Janonea i Rosija i bez problema pretekao Lorenca. Iza, vozač Dukatija je sjajno uspeo da se odupre napadima ’Doktora’, koji je tek drugi put ove sezone ostao bez podijuma.

Bolji od ostalih, pet sekundi iza Markesa, bio je drugi vozač Repsol Honde Dani Pedrosa, ispred Maverika Vinjalesa na Suzukiju i vozača LCR Honde Kala Kračloua. Prvu destoricu kompletirali su braća Espargaro – Pol i Aleš, uz Bredlija Smita na Jamahi ekipe Teh 3.

Do kraja sezone ostale su dve trke, pred koje ’Doktor’ drži čelnu poziciju u generalnom plasmanu sa samo 11 bodova prednosti u odnosu na Lorenca

Ovogodišnji Moto GP šampionat nastavlja se već 26. oktobra trkom za Veliku nagradom Malezije na stazi „Sepang“.

Komentari / 0

Ostavite komentar