Rat protiv "dizajnera" - uhapšena 151 osoba

U akciji suzbijanja sintetičke droge “dizajner” širom SAD zaplenjeno je oko 15 miliona dolara, 39 oružja i 10.000 kilograma droge, a uhapšena je 151 osoba.

Svijet 16.10.2015 | 08:35
Rat protiv "dizajnera" - uhapšena 151 osoba

"U proteklih nekoliko godina, Američka Uprave za suzbijanje narkotika (DEA) identifikovala je preko 400 novih vrsta "dizajner" droge u SAD, od kojih je većina napravljena u lažnim laboratorijama u Kini.

Zloupotreba ovih psihoaktivnih supstanci dovela je do sve većeg broja incidenata i smrtnih slučajeva predoziranja, navedeno je u iz DEA.

Hapšenja su sprovedena u 16 država širom SAD u poslednja dva dana u okviru petnaestomesečne operacije suzbijanja prisustva sintetičke droge, povezanom sa porastom predoziranja i smrti od njenog konzumiranja.

U operacija je zaplenjeno oko 10.000 kilograma sirovih i upakovanih sintetičkih kanabinoida - čestog naziva za sintetičku marihuanu, kao i 15 miliona dolara u gotovini i 39 komada oružja.

DEA je navela se droga uglavnom uvozila iz Kine i slobodno prodavala u prodavnicama van tržnih centara, benzinskim pumpama i drugim mestima, a istraga je otkrila da su prihodi od prodaje često slati na Bliski istok, prenela je agencija Frans pres.

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

Mislim ja

16.10.2015 06:43

Stalno njima neko nesto uvaljuje. Ma ni drogu oni ne prave više. Sve je Made in China. He he

ODGOVORITE