Partizan i dalje traži pojačanja!

U ponedeljak bi na treningu trebalo da se pojavi Dino Murić, ali to nije sve...

Košarka 12.10.2015 | 13:40
Partizan i dalje traži pojačanja!

Petar Božić je 16. septembra, kada se prvi put obratio javnosti kao šef struke Partizana, najavio da će tim "u hodu trpeti promene".

Nepunih mesec dana kasnije, crno-beli uprkos dovođenju nekoliko pojačanja i dalje imaju očiglednih "rupa" u ekipi i manjkavosti u igri, što se ogleda i kroz skor 1-3 u ABA ligi.

Međutim, dno tabele nije "sektor" u kome trofejni klub namerava da provede ostatak sezone.

Prema nezvaničnim informacijama, Partizan bi u narednom periodu mogao da angažuje čak trojicu novih igrača (ne računajući Danila Anđušića, za koga takođe postoji ozbiljno interesovanje): Dina Murića, plejmejkera i centra.

Stariji brat povređenog prvotimca crno-belih Eda Murića, očekuje se na treningu već u ponedeljak, a odluku o eventualnom angažmanu doneće Petar Božić, pošto sagleda mogućnosti za uklapanje slovenačkog krilnog centra u postojeći sastav.

Trener Partizana kratko je za MONDO prokomentarisao aktivnosti kluba na tržištu, dan posle "tesnog" poraza od Igokee u Laktašima.

"S obzirom na svima poznatu situaciju i nezgodan tajming promena koje su se desile u klubu, trudimo se da u skladu sa mogućnostima što pre kompletiramo tim. Podsećam da su nam dvojica važnih igrača došla par dana pre prve utakmice u ABA ligi. I kada, eventualno, dođu još neki igrači, opet će biti potrebno vreme da sve 'legne' na svoje mesto... Ali, svakako želimo da postepeno krenemo napred", poručio je Božić.

Crno-beli u utorak u Pioniru dočekuju Sutjesku, pa za vikend gostuju Ciboni u Zagrebu, što će biti potencijalna šansa za debi Dina Murića.

Uz podsećanje da se Mihajlo Andrić oporavlja od povrede stopala, zaključak je da bi crno-beli u dogledno vreme mogli da izvedu na parket znatno drugačiji i kvalitetniji tim od postojećeg. Što, naravno, neće biti garancija visokog plasmana, ali će dati nadu pristalicama uzdrmanog velikana.

Komentari / 0

Ostavite komentar