Meša: Možda nije bilo očekivanog kvaliteta…

"…ali bilo je borbenosti i zasluženo smo pobijedili", izjavio je poslije pobjede protiv Velsa selektor reprezentacije Bosne i Hercegovine Mehmed Baždarević.

Fudbal 11.10.2015 | 19:00
Meša: Možda nije bilo očekivanog kvaliteta…

Na reprezentativcima Bosne i Hercegovine uoči duelsa sa Velsom bio je ogroman pritisak, sa kojim su se "zmajevi" izborili na najbolji mogući način, upisali pobjedu i tako ostali u trci za treće mjesto u grupi koje vodi u baraž.

Selektor Mehmed Baždarević zadovoljno je trljao ruke poslije osvajanja tri boda na "Bilinom polju", koja su omogućila BiH da u posljednjem kolu na Kipru odlučuje o svojoj sudbini.

"Momci su odigrali dobru utakmicu. Možda nije bilo kvaliteta koji smo očekivali, ali bilo je puno borbenosti i mislim da smo zasluženo pobijedili, iako nije bilo nimalo lako. Nije bilo puno šansi, ali pobjeda je jako lijepa, jako važna i sada idemo na Kipar da dođemo do onoga što svi želimo već dugo vremena", kazao je popularni Meša.

Kapiten Edin Džeko nije ulazio u igru. Selektor Baždarević odlučio je da ostavi na klupi napadača Rome, s obzirom da je u posljednje vrijeme kuburio sa povredom.

Ipak, na pravi način zamijenio ga je Milan Đurić, koji je u igru ušao u 60. minutu, a već u 71. postigao je svoj prvi pogodak u dresu "zmajeva", a onda u finišu susreta stigao i da asistira Vedadu Ibiševiću za konačnih 2:0.

"Znali smo da možemo računati na Milana, ali i sve igrače koji su ovdje. Željeli smo da sačuvamo Edina za kraj, ali poklopilo nam se da smo mogli bez njega da riješimo ovu utakmicu. Ova dva, tri dana iskoristićemo da ga potpuno oporavimo i nadam se da će biti spreman za Kipar", rekao je Baždarević.

Vedad Ibišević pokazao je da se vraća u golgetersku formu. Napadač berlinske Herte u posljednjih mjesec dana postigao je četiri gola u Bundesligi, a reprezentativni post prekinuo je protiv Velšana.

"Vedo je prošao jedan period koji je jako težak za napadača, kada ne igra i ne daje golove. Svi u timu nastojaji su da ga 'vrate u život', ali on je to učinio svojim radom. Zaslužio je ovo i čestitam mu na pogotku. Nadam se da će ih biti još mnogo".

"Zmajeve" do baraža očekuje još jedna prepreka - Kipar. Duel u Nikoziciji bh. reprezentativci dočekuju na trećem mjestu sa 14 bodova, dok Kiprani imaju dva manje i takođe se nadaju doigravanju.

"Utakmica u Nikoziji biće 'majstorica' u kojoj nema favorita. Igra se jedna utakmica u kojoj pobjednik ide dalje. Kvalitetna ekipa, pobijedili su nas, ali i Izrael. Nadam se da ćemo uspjeti da se odmorimo i pripremimo za ovaj meč, kako smo se pripremili i za prethodne", rekao je Baždarević.

BEGOVIĆ
"Zmajevi" su odlično prostudirali igru Velšana, tako da njihove uzdanice Geret Bejl, Aron Remzi i Džo Alen nisu pokazali skoro ništa. Sa njihovom igrom dobro je upoznat golman bh. reprezentacije Asmir Begović, čiji savjeti su sigurno pomogli ostalim reprezentativcima da "pročitaju" igru "ostrvljana". "Veoma je bitna komunikacija u zadnjoj liniji i na tome smo dosta radili. Trebala nam je disciplina u odbrani, nismo primili gol i to nam je veoma bitno jer smo znali kako bude vrijeme odmicalo da možemo dati gol i sreća nas je pogledala, zaslužili smo pobjedu. Imali smo dva šuta, postigli dva gola, što znači da su napadači odradili svoj posao", rekao je čuvar mreže Čelzija.

Podsjetimo, pobjeda na Kipru "zmajeve" bi odvela u baraž, dok bi u slučaju remija morali osluškivati rezultat iz Belgije, gdje gostuje Izrael.

Komentari / 2

Ostavite komentar
Name

Pozitiva

11.10.2015 17:28

Hajde nesto i pozitivno!

ODGOVORITE
Name

Iskreno

11.10.2015 18:25

Si rekao utakmica u grcu Ali takve utakmice treba da se I dobiju sto I nije lako.

ODGOVORITE