Đoković o 27 zaredom: Idem naprijed, to je sve!

Najbolji teniser sveta kaže da nema posebnog razloga za njegovu seriju pobeda u glavnom gradu Kine.

Tenis 10.10.2015 | 11:00
Đoković o 27 zaredom: Idem naprijed, to je sve!

Novak Đoković ostvario je 27. uzastopnu pobedu na turniru Kina open u Pekingu, čime je pretekao Džimija Konorsa i izdvojio se na drugom mestu retko pominjane teniske top liste.

Na njenom čelu nalazi se Rafael Nadal, koji je na Rolan Garosu kao profesionalac odigrao 31 meč, pre nego što je prvi put izgubio (od Robina Soderlinga, u osmini finala 2009, posle četiri osvojena trofeja zaredom).

Novak je u Pekingu debitovao 2009, nanizao pet pobeda do konačnog trijumfa, a onda ponovio taj uspeh 2010, 2012, 2013. i 2014.

Izuzetak je 2011, kada nije nastupio zbog povrede, dok je 2010. na putu do pehara ostvario samo četiri pobede, jer mu je Mardi Fiš predao meč drugog kola.

To u zbiru daje 24 pobede u Pekingu, plus tri na aktuelnom turniru, protiv Bolelija, Žanga i u petak u četvrtfinalu protiv Džona Iznera - 6:2, 6:2.

"Jednostavno, dolazim ovde svake godine sa pozitivnim skorom i znajući da sam ranije igrao dobro na ovom terenu, ulazim u mečeve sa dodatnim samopouzdanjem. Nema posebnog razloga za tu seriju pobeda. Idem napred, to je sve", rekao je Novak na pres konferenciji.

U duelu sa Iznerom, koji je na tvrdoj podlozi uvek opasan protivnik zbog jakog i nezgodnog servisa, uzeo je 22. i 23. uzastopni set u Pekingu.

Poslednji set na tom turniru izgubio je od Fernanda Verdaska, pre dve godine u drugom kolu.

"Odigrao sam odličan meč. Ako je on servirao u proseku 200 kilometara na sat i sa visokim procentom ubačenog prvog servisa, a ja uspeo da napravim po dva brejka u svakom setu, jasno je da sam perfektno reternirao. Osećao sam da mogu da vratim mnogo loptica i nateram ga da se kreće, što je i bila osnovna taktička zamisao pre meča".

Novakov sledeći protivnik biće španski veteran David Ferer, koji je u četvrtfinalu deklasirao Lua sa Tajpeha.

Međusobni skor 15:5, a pogotovo aktivna serija od devet pobeda nad Fererom, daju nagoveštaj šta bi moglo da se događa na terenu u subotu od 13.30 časova po našem vremenu...

Drugi polufinalni par čine Nadal i Italijan Fabio Fonjini.

Komentari / 0

Ostavite komentar