Bosić: Nema uslova za prekompoziciju vlasti

Predsjednik SDS-a Mladen Bosić rekao je da ova stranka, kao i ostale koje čine Savez za promjene, smatra da nema uslova za promjenu skupštinske većine na nivou BiH.

Bosna i Hercegovina 09.10.2015 | 14:17
Bosić: Nema uslova za prekompoziciju vlasti

Bosić je naveo da je takav stav tokom nedavnog razgovora prenio i lideru SDA Bakiru Izetbegoviću.

"Mi smo potpisali Sporazum sa SDA i DF i imamo neke rezultate u funkcionisanju izvršne vlasti. Naša saradnja sa DF-om je potpuno korektna u proteklom periodu", rekao je Bosić za sarajevsko "Oslobođenje".

On je ocijenio da DF-ov ministar Slavko Matanović "radi svoj posao i ima rezultate", tako da ne vidi razlog zašto bi se sada podržala neka prekompozicija vlasti na nivou BiH.

"Što se tiče Federacije BiH, to nije naš posao. Prema tome, nemam nikakav uticaj, niti želju da se miješam. To je naš stav. Doduše, mi nismo ni postavljeni pred dilemu hoće li biti promjene ili neće, bio je to razgovor oko mogućih ishoda, a ako me pitate šta predviđam - predviđam da ostaje ovakva parlamentarna većina na nivou BiH", rekao je Bosić.

Lider SDS-a je ponovio da je za ovu stranku neprihvatljiva bilo kakva saradnja sa SNSD-om Milorada Dodika, niti "bilo kakvo uvlačenje Dodika u Savjet ministara".

"Tu možemo biti ili mi ili on. To je jasna situacija i jasan izbor. Ako neko misli da je bolje da bude SNSD umjesto Saveza za promjene, ako uspije skupiti skupštinsku većinu, to će i biti, ali u ovom trenutku ja ne vidim da je to moguće", rekao je Bosić.

Izvor: Istinito

Komentari / 14

Ostavite komentar
Name

KUKA I MOTIKA

09.10.2015 12:26

Narod je opljčkan, Narod je glada, Narod je nepismen, Narod je bolestan, Narod umire, Narod bježi u nepoznato, Narod vjeruje SNSD-eu!

ODGOVORITE
Name

laki

09.10.2015 12:52

Sava fabrika u Bijeljini nemoze da ubere rod paradajza jer isti taj narod nece da radi za 40km..i ne se.ri..U RS je 240.000 zaposlenih a 270.000 auta..Narod NECE da radi a svi "prebiru" po Ifonima...

Name

doktor

09.10.2015 13:25

laki, nešto si nervozan. SIPA šapa se približava ili te je treba šutnula?

Name

nebitan

09.10.2015 14:12

Protivnik sam SNSD-a (mislim da su najveci dusmani naseg naroda u istoriji), ali laki je 100 % upravu. Niko nista ne radi a svi imaju dobra kola, skupe telefone i sva svrha zivota im je da piju kafu i pametuju.

Name

SERAFIM

09.10.2015 12:29

Bosicu ne da nema uslova nego nema vlasti!!! ovom drzavom vladaju kriminalci puni mko brod na slobodi, a vi kao opozicija ste se pretvorili u fudbalske-politicke komentatore treba akcija, treba nesto konkretno uraditi a ne samo kukulekati!! treba narod organizovati treba ulica i gradjani kao causevskog da smeni bandu, uradite nesto za svoju drzavu i narod!!! svi mi znamo sta treba ali ne znamo KAKO, KO, KADA i GDE TREBA DA POCNE TO SKIDANJE JARMA SA VRATA| SRBINOVOG!!! AMIN.

ODGOVORITE
Name

mak na konac

09.10.2015 13:27

Ispravno. Što prije to bolje.

Name

Crni Gruja

09.10.2015 14:28

Pa vi ne kontate jednu vrlo jednostavnu stvar. Glasali ste za SNSD a tražite da SzP skine vlast. Opozicija s obzirom da nije na vlasti nema mehanizme za promjenu vlasti. Sad se dobro nag***te i sledeće tri godine trpite Dodika i njegovu bandu... Gospodo vlast se mijenja na izborima ili revolucijom. Upamtite to već jednom. Za revoluciju nemate m**a i zato čekajte sledeće izbore.

Name

Aa

09.10.2015 12:39

Vi ako u roku od 15 dana nekoga ne zatvorite i ne dokažete da imate kapacitet da se borite protiv kriminala i da malo poboljšate životni standard možete pakovati kofere za sva vremena...

ODGOVORITE
Name

srki

09.10.2015 12:48

Aa..svaka ti čast,, i ja tako mislim, nema vise zajebancije,,,ocemo da vidimo rezultat pustite suplju gospodo iz SZP

Name

nebitan

09.10.2015 14:58

Ja imam dajem fore do nove godine, a ako nista ne naprave onda ja glasam za dodika.

Name

gledaj svoja posla...

09.10.2015 13:07

HDZ i SDA su pronasli novog partera u SBB-u. SzP nije u poziciji da bira ili sugeriše partnerima iz FBIH koga će uzeti za koalicionog partnera. Takođe, nije uobičajeno da partner iz jednog entiteta sugeriše ili uslovljava partnera iz drugog entiteta koga će on uzeti za partnera. Takva politika se jedino može odbiti od glavu SzP-u. Možda je DF dobar SDS-u, ali očito nije HDZ-u i SDA-u.

ODGOVORITE
Name

Dragan

10.10.2015 17:35

Dodik će odustati od referenduma, a SDA i HDZ će mu spasiti glavu primanjem u koaliciju. SDS ide niz vodu, jer nisu kvalitetan kadar ponudili.

Name

ovo je dobro DA ŽIVIMO NORMALNO

09.10.2015 13:28

Bosiću pitam Vas šta je to kakav nam je to život u RS od danas do sutra, dok oni se šepure po dva auta imaju, po pet telefona mobilni,šuške u svakom džepu,mjenjaju svaki dan drugu garderobu, izlazci bajni, večere i razna klopa hotelska, itd itd. A tvoj borac nema za kruh ili za lijek sramota je to posmatrati deceniju šta se radi od nas koji smo stvarali RS.

ODGOVORITE
Name

Banjalučanin

10.10.2015 16:40

Mladene, jesi li ti spremio čeličnu metlu? Promjene samo što nisu!

ODGOVORITE