Udovički da se izjasni ili da dâ ostavku

Vicepremijer Srbije Ivica Dačić rekao je za Danas da Kori Udovički treba da se izjasni o aferi “prisluškivanje“ ili da podnese ostavku.

Srbija 06.10.2015 | 07:20
Udovički da se izjasni ili da dâ ostavku

On je na takav način reagovao na pitanje da prokomentariše stav ministra za rad Aleksandra Vulina da ne razume premijera Srbije “jer trpi Udovički u Vladi“.

Šef srpske diplomatije napominje da "nije moguće da o tome ne izrekne stav".

"Nemoguće je biti u Vladi, a u isto vreme napadati je. Kori, kao i ja i svi mi, ima i dodatnu moralnu obavezu prema Aleksandru Vučiću, koji ju je pozvao i postavio na mesto potpredsednika Vlade", smatra Ivica Dačić.

Prema njegovim rečima, u ovim pitanjima "kao što su lažne afere i napadi na Vladu i premijera, ne može se biti uzdržan".

"Premijer Srbije određuje sastav svog kabineta, i tu nema šta dalje da se kaže. Ministri mogu da daju svoje lične ocene ili ne, ali samo Vučić određuje ko će biti ministri u Vladi Srbije", prokomentarisao je kratko za Danas Rasim Ljajić, potpredsednik Vlade, upitan kako vidi izjavu ministra za rad Aleksandra Vulina o Kori Udovički.

Rasim Ljajić i Ivica Dačić su jedini članovi vlade koji su se odazvali pozivu Danasa da kažu šta misle o ovoj javnoj "prozivci" ministara.

Izvor: B92

Komentari / 0

Ostavite komentar