Vrijeme idealno za bombardovanje

Voditeljka vremenske prognoze na ruskom državnom kanalu Rosija 24 obavestila je danas gledaoce da će vremenske prilike u Siriji, gde ruska vojska bombarduje položaje Islamske države, u oktobru biti „idealne za vazdušne udare“, prenela je agencija AFP.

Svijet 05.10.2015 | 22:52
Vrijeme idealno za bombardovanje

Stojeći ispred slike vojnog aviona i naslova „Vremenski uslovi za letenje“, voditeljka je ozbiljnog lica iznela analizu savršenih uslova za bombardovanje, navodi Tanjug.

Slaba oblačnost „neće otežati letenje i neće uticati na funkcionisanje sistema za nišanjenje“, rekla je ona gledaocima.

„Stručnjaci ukazuju da je vreme početka vazdušne kampanje u Siriji veoma dobro odabrano“, rekla je voditeljka vremenske prognoze, prebacujući sa jedne vremenske karte na drugu, kao i na fotografije ruskog Ministarstva odbrane sa mesta udara u Siriji.

Kanal Rosija 24 je i u četvrtak, nakon prvih udara ruskih aviona u Siriji, prognozirao sunčano vreme i stabilne meteorološke uslove.

Isti televizijski kanal je u aprilu prošle godine, nakon što su proruske snage u Donjeckoj republici proglasili nezavisnost od Ukrajine, objavio vremensku prognozu u kojoj je voditeljka upozorila na oblake iznad istočne Ukrajine i na „vetar koji nosi promene“.

Izvor: RTS

Komentari / 4

Ostavite komentar
Name

i tako bato

05.10.2015 18:18

Jadno sve,jadan ovaj citav svijet. Mrzim i Isis i svakave teroriste i nacionaliste,ali ovo je previse. Nadam se samo da ne bude ono, ko visoko leti nisko pada. Braca Rusi se osilili a zaboravili da su krajem 80 tih bili na rubu gladi.

ODGOVORITE
Name

ucuti

05.10.2015 18:56

Jesi li tako govorio kad je NATO bombardovao(i dan danas)od Srbije,Iraka,Libije,Sirije,Avganistana.....

Name

ja

05.10.2015 19:22

Takvi smo mi ne vidimo dalje od nosa , a kad dolete avioni iz Australije da i oni "malo bombarduju" NIKOM NISTA !

Name

Ранко75

05.10.2015 19:56

Браво само требала је рећи да ће биопрогноза за ИСИЛ-овце бити неповољна јер ће психопате осјећати "благе" промјене узроковане ракетама Ваздух-Земља

ODGOVORITE