Akcionari još čekaju stečaj "Dušanića"

Punih osam godina mali akcionari čekaju da bude proglašen stečaj u preduzeću "Dušanić" iz Prnjavora kako bi im ovo preduzeće konačno izmirilo potraživanja. To se ni danas nije dogodilo. Okružni privredni sud je po ko zna koji put odgodio ročište. Mali akcionari su ogorčeni.

Republika Srpska 02.10.2015 | 22:41
Akcionari još čekaju stečaj "Dušanića"

Suđenje je i ovaj put nezakonito odgođeno, tvrde mali akcionari, jer su sve strane imale izvještaje predstečajnog upravnika. Stečaj mora biti otvoren da bi se konačno vidjelo koliko kompanija "Dušanić" duguje povjeriocima, kažu akcionari, a radi se milionskim brojkama.

"Zakonski je nemoguće da bilo ko dok su blokirani računi kompanije Dušanić isplaćuje njegove obaveze. Bilo koja sredstva da uplati mi ćemo ta sredstva vratiti jer ne želimo da budemo saučesnici u krivičnom djelu oštećenja povjerilaca", kaže Nebojša Jugović, predsjednik malih akcionara.

Akcionari tvrde da vlasnik Petar Dušanić novac za isplatu povjerilaca ima, ali da namjerno pokušava izbjeći stečaj tako što je prenio dio novca i imovine na preduzeće njegovog sina.

"Sud je toliko pristrašan i očito da štiti kriminalce poput Petra Dušanića. Ulaskom u kompaniju "Dušanić", mi bismo dobili informacije i papire zanimljive za tužilaštvo", kaže Brane Milošević, direktor preduzeča "Metal" iz Pranjavora.

Petar Dušanić slučaj nije htio da komentariše - kako tvrdi sačekaće presudu. Na optužbe malih akcionara nije ostao dužan.

"Na sve načine pokušavaju da skrenu pažnju na nekog drugog, a ne na sebe, a i tu će sud da da pravičnu odluku", kazao je Dušanić.

Novi pokušaj održavanja ročišta zakazan je za 13. novembar ove godine. Mali akcionari se nadaju konačnom proglašenju stečaja na koji čekaju punih 8 godina.

BN TV

Komentari / 3

Ostavite komentar
Name

CCCC

02.10.2015 19:09

Stari SDS-ov postenjacina.

ODGOVORITE
Name

hehe

02.10.2015 20:27

Kako doslo tako i otislo :)

ODGOVORITE
Name

Dusan

03.10.2015 08:38

Dusanic stara lopuza Krajisnikova.

ODGOVORITE