Evo zašto je otišla - Marinu čeka klupa Francuske!

Francuska košarkaška federacija je u završnim pregovorima sa Maljkovićevom, koja bi trebalo da ih preuzme od nedelje.

Košarka 02.10.2015 | 19:40
Evo zašto je otišla - Marinu čeka klupa Francuske!

Kao bomba je odjeknula vest da Marina Maljković napušta klupu ženske košarkaške reprezentacije.

Evropska šampionka je u završnim pregovorima sa Košarkaškom federacijom Francuske, a novi posao bi trebalo da dobije od nedelje. Zanimljivo je da će Marina preuzeti ekipu koju je Srbija pobedila u finalu Evropskog prvenstva - 76:68.

Da je ostala na klupi naše selekcije, imala bi priliku da predvodi naše devojke na Olimpijskim igrama. Ovako će za tu čast morati da se bori predvodeći Francusku u kvalifikacijama, jer je samo evropski šampion imao privilegiju da se plasira u Rio.

Marina će zameniti Valeriju Garnije, sa kojom je imala konflikt u završnici finalnog meča. Tada joj je Francuskinja zamerila što je samo pola minuta pre kraja zatražila tajm-aut kako bi u igru ušla povređena Milica Dabović.

Maljkovićeva je kao razlog za napuštanje reprezentacije Srbije navela umor, želeći da se fokusira na rad u svom klubu, Lionu. Ostaje veliki žal zbog rastanka jer je ona uz igračice i rukovodstvo saveza zaduženo za žensku košarku najzaslužnija za renesansu ženske košarke.

U Lionu od 2013. godine
Marina Maljković je na klupi Liona od 2013. godine, u koji je prešla iz Partizana zbog finansijskih problema. Šest godina zaredom je bila proglašavana za najboljeg trenera Ženske košarkaške lige.

Komentari / 0

Ostavite komentar