Srbac: Bez priznanja na Dan opštine

Dan opštine i Krsna slava opštine Srbac - Pokrov Presvete Bogorodice, 14. oktobar biće obilježen bez dodjele najviših opštinskih priznanja - povelja i zahvalnica zaslužnim gradjanima i organizacijama.

Republika Srpska 02.10.2015 | 14:51
Srbac: Bez priznanja na Dan opštine

Razlog je blokada rada Skupštine opštine i nemogućnost da se donese odluka o nagradama i priznanjima. Ovo je rečeno na sjednici Odbora za organizaciju obilježavanja ovog praznika koji će i pored toga, kako je odlučeno, umjesto jednog, trajati čak tri dana sa bogatim sadržajem vjerskih i kulturnih dešavanja od 12. do 14. oktobra.

Kriza zakonodavne vlasti u Srpcu, nažalost, zbog osporavanja nove skupštinske većine od još aktuelne stare vlasti, traje gotovo šest mjeseci.

Čak tri pokušaja primopredaje dužnosti između smijenjenog predsjednika Skupštine opštine Zorana Đukića (Koalicija „Zvono“) i novoizabranog Gorana Gavranovića (SNSD-DNS) uprkos prisustvu predstavnika resornog ministarstva nisu uspjele, pa će ovaj problem najvjerovatnije riješiti pravosudni organi, jer su se žalile obe strane u sukobu.

(Autor: Savo Keser)

Komentari / 2

Ostavite komentar
Name

xx

02.10.2015 13:08

Srbac ima najvise strucnjaka oko vlade pa je steta da nebudu i nagradjeni za svoja zlodjela.

ODGOVORITE
Name

ДРАГАН КАТАЛИНА

03.10.2015 08:04

ШУТ БРАТЕ, И НАМА СУ ТИ СТРУЧЊАЦИ ДОСАДИЛИ, БРУКАЈУ НАС ГДЕ СТИГНУ.