Rio: Ronaldov put od '’konja za izložbu'’ do velikana!

Bivši engleski fudbaler Rio Ferdinand rekao je za bivšeg saigrača Kristijana Ronalda da je prešao put od ’konja za izložbu’ do velikana.

Fudbal 05.10.2015 | 13:00
Rio: Ronaldov put od '’konja za izložbu'’ do velikana!

Ronaldo i Ferdinand su igrali zajedno u Mančester Junajtedu od 2003. do 2009. godine, a Portugalac je na „Old Traford“ stigao sa samo 18 godina.

Ferdinand je istakao da je Ronaldo po dolasku u Mančester bio neiskusan i da je želeo da se dokaže, kao i da sam nije mogao da pretpostavi dokle će doći.

Ronaldo je u sredu uveče u trijumfu Reala nad Malmeom sa 2:0 prešao broj od 500 golova u karijeri, a takođe je izjednačio rekord u broju golova u dresu ’kraljevskog kluba’ sa Raulom.

„Kada je stigao u Mančester Junajted, Kristijano je bio ’konj za izložbu’. Hteo je svima da pokaže svoje veštine, da ih uveri koliko je dobar i da izludi protivničke igrače. Onda je shvatio šta je krajni cilj, a to je da postane najbolji na svetu. Bilo mu je jasno da mora da postiže golove, da ih namešta i utiče na igru svog tima da bi to i učinio. Naterao je sebe da postane takav igrač. Ove sezone je potpuno nemilosrdan, podigao je lestvicu i tačno se vidi da se rađa velikan“, istakao je Ferdinand.

Ronaldo ima priliku da pretekne Raula po broju golova u Realu u nedelju, kada Real u gradskom derbiju gostuje Atletiku.

Komentari / 0

Ostavite komentar