NATO nije odobrio "Vojsku Kosova"

NATO nije zvanično odobrio formiranje takozvane Vojske Kosova, iako pojedine države članice NATO priznaju nezavisnost KiM i podržavaju Prištinu u procesu transformacije, izjavio je ministar odbrane Bratislav Gašić.

Srbija 01.10.2015 | 09:29
NATO nije odobrio "Vojsku Kosova"

Gašić je u izjavi za današnji "Blic" rekao da se tome protive države članice Alijanse koje nisu priznale nezavisnost Kosova, što i sprečava da takozvano Kosovo razvije partnerske odnose sa NATO.

"U ovom trenutku institucije NATO imaju savetodavnu ulogu i pružaju pomoć u razvijanju sposobnosti u važećem mandatu za tzv. Kosovske snage bezbednosti, koje su ograničene na razminiravanje i pomoć vanrednim situacijama", rekao je ministar odbrane.

Prema njegovim rečima, postoje pisane garancije da "KSB" neće biti angažovan na prostoru severa Kosova.

"Ta uverevanja sam dobio kako od svih visokih zvaničnika NATO sa kojima sam vodio razgovore, tako i na svim bilateralnim susretima sa zvaničnicima država koje nisu priznale jednostrano proglašenu nezavisnost KiM", rekao je Gašić.

Ministar odbrane kaže da se izjava Hašima Tačija da je "NATO odobrio formiranje Vojske Kosova" može tumačiti isključivo u dnevno-političke potrebe, kako bi se u drugi plan stavili problemi koje ima Priština u predstavljanju javnosti nedavno potpisanih sporazuma u Briselu, kojima se, između ostalog, formira Zajednica srpskih opština, kao i katastrofalna ekonomska situacija i velika stopa nezaposlenosti.

Komentari / 5

Ostavite komentar
Name

marko samardzic

01.10.2015 05:25

Vodoinstalater sta ti lupetas!? Sta je sa istragom o padu helikoptera!?Misu dramoserov!

ODGOVORITE
Name

U izgradnji

01.10.2015 05:51

Koliko bi koštalo jedno kupatilo da se odradi vodoinstalacija?

ODGOVORITE
Name

nato

01.10.2015 07:01

Nato nije zvanicno odobrio,ali sustinski jest. Zato ne lupetaj. Sve ste dogovorili!

Name

Re

01.10.2015 08:37

Šta mislite zašto je sve Vućic posetio Ameriku? Mislim nije to jddino i važno pitanje, jer stvari su već odavno rješenje.

ODGOVORITE
Name

ранко75

01.10.2015 11:11

Обични пајац профитерски, пристао би ти и на то да имаш личног интереса

ODGOVORITE