EP: Srpkinje ''zgazile'' i Rumunke za 1/4-finale!

Odbojkašice deklasirale Rumuniju za maksimalan učinak pred četvrtfinale! Odbojkašice Srbije u velikom stilu okončale su grupnu fazu Evropskog prvenstva u Holandiji i Belgiji. Mesto u četvrtfinalu je već bilo rezervisano, a protiv Rumunki u poslednjem kolu, pobedile su sa 3:0 (25:20, 25:14, 25:15).

Ostali sportovi 28.09.2015 | 22:00
EP: Srpkinje ''zgazile'' i Rumunke za 1/4-finale!

Izabranice Zorana Terzića ušle su u duel sa maksimalnim učinkom u grupi D, bez izgubljenog seta protiv Nemačke i Češke, ali su se malo opustile na startu protiv Rumunki.

Dozvolile su protivnicama da povedu sa 8:2, kasnije su se uozbiljile i uz odličan servis Tijane Malešević preokrenule na 14:13. I blok je sve bolje funkcionisao,pa je potvrđena klasa za sigurno osvajanje prvog seta.

Drugi je doneo furiozan tempo na startu, povela je Srbija sa 5:0 uz vrhunski servis Živkovićeve, tražili su Rumuni tajm-aut, ali nisu poremetili ritam Živkovićeve. Asom je nastavila seriju, a tek posle 7:0 Rumunke su u bloku poentirale. Rumunke su poneka i olakšavale posao greškama, koje selektor Terzić nije dozvoljavao svojoj ekipi, što je rezultiralo sve ubedljivijom prednošću.

Mali nalet Rumunija imala je na početku poslednjeg seta, kada je manje vremena bilo potrebno Srbiji da preokrene. Prednost je ponovo samo rasla, a u završnici je dominantna bila Bjelica za efikasan plasman u zavšrnicu takmičenja.

Srbija će sa prve pozicije otići direktno u četvrtfinale koje će se igrati 1. oktobra, a sastaće se sa Belgijom ili Češkom.

Komentari / 0

Ostavite komentar