Protest nastavljen, noć bez incidenata

Opozicioni Demokratski front nastavlja danas protest ispred zgrade Skupštine Crne Gore koji će, prema najavama organizatora, trajati sve dok ne ubudu ispunjeni njihovi zahtevi - formiranje prelazne vlade i organizovanje fer izbora.

Region 28.09.2015 | 12:10
Protest nastavljen, noć bez incidenata

Protest je započeo juče, a nekoliko stotina demonstranata noć je provelo u šatorima ispred zgrade parlamenta.

Među nezadovoljnima politikom aktuelne crnogorske vlade bili su i gotovo svi lideri te političke koalicije, javljaju mediji u Crnoj Gori.

Organizatori tvrde da je noć protekla mirno i da nije bilo incidenata.

"Noć je bila hladna, ali izdržali smo", poručio je funkcioner Demokratskog fronta Strahinja Bulajić.

Organizatori protesta su najavili da će građanska okupljanja trajati sve dok se ne ispune njihovi zahtevi, pa su u parku preko puta Skupštine i na ulici pored Centralne banke montirali šatore za demonstrante.

Potpredsednik Pokreta za promene i funkcioner DF-a Koča Pavlović koji je, takođe, noć proveo sa okupljenim građanima, najavio je da večeras očekuju dolazak još većeg broja nezadovoljnih stanjem u državi, a da će tokom dana biti realizovanei razne društveno-političke i zabavne aktivnosti.

Tokom protesta uhapšene su dve osobe zbog bacanja kamenja ka pripadnicima policije. Povređenih nije bilo.

Prema oceni portparola vladajuće Demokratske partije socijalista Časlava Vešovića, protesti opozicionog Demokratskog fronta u Podgorici su "doživeli totalni fijasko".

Komentari / 7

Ostavite komentar
Name

ОЗНА СВЕ ДОЗНА

28.09.2015 10:14

Кренуло је. Мило, готов си.

ODGOVORITE
Name

Piksi

28.09.2015 10:17

Pustila Milu masonerija niz vodu.

Name

VIRUS

28.09.2015 12:31

Vidite malo opozicijo kako se braca bore protiv vlasti.Pokusali su to uraditi mirnim demokratskim putem ,al ne vredi kad Mile ko i kod nas pokrade.Vlast se braco osvaja,a ne da vam je neko preda.ULICAAAAA...

Name

mrka kapa

28.09.2015 10:19

Da ga hoce u aps....al nesto ih malo ima..nazalost.

ODGOVORITE
Name

Montirano Crno

28.09.2015 10:39

Kažu tri i po hiljade. Mora tu doći još bar 46 i po hiljada da bi otjerali bagru Milotu. Jest ih i ojadio, Crnogorci smiju da prnu samo kad im svakom pojedinačno Milo odobri. U medjuvremenu stiskaju kvačilo.

Name

Milos

28.09.2015 11:03

Ne niko ne sme davas bije osim MILE i MILICIJE!

ODGOVORITE
Name

BIH ,JUGA.

28.09.2015 12:05

KAO DA JE KOD NAS U BIH BOLJE, ILI BIVŠOJ JUGOSLAVIJI SA DANAŠNJIM POLITIČARIMA, SVI SU ISTI SAMO GLEDAJU SEBE RADE ZA STRANKU I SVOJE BLIŽE.

ODGOVORITE