Milanoviću, svađaj se, ali sam sa sobom

Srbija je ozbiljna i odgovorna država i više neće ulaziti u bilo kakva prepucavanja s bilo kojim hrvatskim zvaničnikom, ali ako bude osetila da je ugrožena, znaće da odgovori, izjavio je ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović.

Srbija 28.09.2015 | 07:15
Milanoviću, svađaj se, ali sam sa sobom

Povodom hrvatske pretnje o "hermetičkom zatvaranju granica", Stefanović je za današnji "Informer" rekao da će nadležni nastaviti da se ponašaju u skladu sa interesima građana.

"Iskreno se nadam da će Hrvatska voditi računa prilikom donošenja bilo kakve nove odluke. I zbog svojih ekonomskih interesa i zbog odnosa sa Srbijom. Hoćemo da gradimo dobrosusedske odnose i trudimo se da to pokažemo. Nadam se da se više nikada neće dogoditi zatvaranje granica ili nešto slično", rekao je on.

U slučaju da se ipak desi nova blokada, Stefanović kaže da će Srbija na ozbiljan način odgovoriti snagom argumenata.

"Neće ulaziti u sukobe, niti će učiniti bilo šta što bi moglo da naškodi građanima. Naravno, kao i u prethodnoj krizi, pokazaćemo da smo čvrsta i ozbiljna država koja ume da odgovori kad smatra da je ugrožena i kad su njena prava povređena", rekao je Stefanović.

Na optužbe iz Hrvatske da Srbija i dalje ima dogovor sa Mađarskom, ministar odgovara da niti smo ranije usmeravali izbeglice, niti to danas radimo, niti ćemo to raditi u budućnosti.

"Ne prisiljavamo nikoga da ide na bilo koji granični prelaz. Ostavljamo njima da odluče. U skladu sa međunarodnim pravilima, oni kad uđu u Srbiju imaju pravo na slobodu kretanja i to poštujemo. Svako ko porazgovara sa njima može to da vidi", rekao je Stefanović.

Komentari / 2

Ostavite komentar
Name

mrsic

28.09.2015 07:53

Sva prepucavanja u poslednjih 10 dana su dovoljna za sledecih 10 godina.Zakljucak.Svima nam se lose pise,nista nijesmo naucili .

ODGOVORITE
Name

Brle

28.09.2015 14:12

Milanovic je nedorastao kao pregovarac.

ODGOVORITE