Novak otvorio treću “Drugarijadu”!

Najbolji teniser sveta Novak Đoković otvorio je treću po redu “Drugarijadu” koja će biti održana od utorka do nedelje na Zlatiboru.

Tenis 23.09.2015 | 20:00
Novak otvorio treću “Drugarijadu”!

Đoković je kao osnivač i predsednik Novak Đoković fondacije, tradicionalnog organizatora kampa prijateljstva, poželeo dobrodošlicu malim gostima – osnovcima iz okoline Valjeva, Lučana, Vladimiraca i Mačkata.

Đoković se osvrnuo na značaj prijateljstva i istakao da se pravi uspeh jednog čoveka meri brojem njegovih prijatelja.

“Sreća nije sreća ako nemate sa kim da je podelite, a pobeda nije prava pobeda ukoliko niste uživali u igri i poštovali svoje protivnike. Zbog toga sam srećan i ponosan što i ove godine imamo priliku da ugostimo naše osnovce i da kroz igru, ovladavanje novim veštinama, kreativne radionice i izlete, učimo o drugarstvu, fer pleju i značaju zajedništva”, izjavio je osnivač Novak Đoković fondacije i iskoristio priliku da se još jednom zahvali Fondaciji princeze Šarlin od Monaka, partneru ovogodišnje „Drugarijade“.

Kamp prijateljstva na Zlatiboru, okupio je više od 85 đaka uzrasta od sedam do deset godina, iz ekonomski nerazvijenih opština, u kojima Novak Đoković fondacija već sprovodi projekat "Školice života - zajedno za detinjstvo".

Jelena Đoković, direktorka Novak Đoković fondacije, takođe je pozdravila sve goste „Drugarijade“ i podsetila na moto ove manifestacije, koji glasi: „Mi se ne takmičimo, već zajednički rešavamo zadatke, ne osvajamo, već delimo da bi svi bili srećni. Nama nije važno ko je ko i odakle dolazi. Mi se radujemo kada smo zajedno. Srećemo se da bismo imali drugare svuda po Srbiji“.

“Proteklih nekoliko nedelja pažljivo smo planirali aktivnosti ‘Drugarijade’, tako da budu zabavne i edukativne, i da ostanu u lepom sećanju svim mališanima. Sa razlogom smo na Zlatiboru – kako bismo se vratili u prirodu i prirodi. Ponosni smo što imamo priliku da upoznamo nove i sjajne drugare, kakvi su naši gosti”, istakla je direktorka Fondacije.

Posle svečanog otvaranja, prvi dan „Drugarijade“ protekao je u zajedničkom upoznavanju, obilasku Zlatibora, igrama za opuštanje, krugu prijateljstva i aktivnostima sa izviđačima.

U naredna četiri dana, gosti kampa prijateljstva biće smešteni u odmaralištu „Sunčev breg“, gde će za njih svakodnevno biti organizovani izleti, predavanja, kreativne radionice, maskenbali i druge zabavne, ali i edukativne aktivnosti.

Podsetimo, kamp prijateljstva prvi put je organizovan 2013. godine pod sloganom „Drugarstvo bez granica“, a sa ciljem promocije prijateljstva, fer pleja, razumevanja i prihvatanja različitosti, promocije zdrave ishrane, timskog duha i razvoja ekološke svesti.

Komentari / 0

Ostavite komentar