Mekel: Zvezda? Ponekad osjetiš pravu stvar!

Izraelski plejmejker kaže da je "supersrećan" što se konačno priključio novom timu. "Volim da se takmičim. Što više utakmica - to bolje".

Košarka 23.09.2015 | 09:00
Mekel: Zvezda? Ponekad osjetiš pravu stvar!

Malo ranije nego što je uobičajeno, zbog nastupa na turniru u Zadru i napornog rasporeda na startu ABA lige, Crvena zvezda je priredila "Dan za medije", kao obavezu svakog učesnika Evrolige.

Gal Mekel, kao poslednje pojačanje za novu sezonu i jedini učesnik Eurobasketa iz redova crveno-belih, po prirodi stvari je privukao veliku pažnju...

"Za dva dana ovde, naišao sam na sjajnu dobrodošlicu saigrača i trenera. Drago mi je i srećan sam što sam konačno u Crvenoj zvezdi. Čuo sam mnogo dobrih stvari o klubu, znam da su naši navijači među najboljima u Evropi i mislim da imamo mlad tim, sa puno potencijala", rekao je Mekel, koji je svestan da je početak sezone "iza ugla".

"Moramo brzo da napravimo međusobnu 'hemiju' i uigramo se. Malo nam otežavaju posao povrede o kojima je trener pričao, ali šta je tu je. Kao što rekoh, imamo potencijal".

Kao bivši NBA igrač (31 nastup za Dalas Maverikse u sezoni 2013/14, uz prosečno 2,4 poena i 2,0 asistencija za devet minuta) i član značajnih evropskih klubova (Makabi Tel Aviv, Beneton, Nižnji Novgorod) i ovog leta je imao dosta atraktivnih ponuda.

Zašto je prihvatio baš Zvezdinu?

"Imao sam dobre ponude iz Evrope, ali čekao sam priliku za odlazak u NBA. Nažalost, niko mi nije ponudio garantovani ugovor. Imao sam samo delimične garancije i pozive za trening kamp. Što se tiče Zvezdine ponude, čim sam je dobio, delovala mi je kao prava stvar. Ponekad, jednostavno, osetiš da nešto može da bude dobro", ističe Mekel.

"Znao sam kakva je istorija kluba, da su imali sjajnu prošlu sezonu, pogledao snimke nekoliko utakmica, posebno onu protiv Makabija i zaključio da mi se pruža odlična prilika. Supersrećan sam što sam tu".

Na poziciji startnog plejmejkera naslediće Markusa Vilijamsa, koji je cele minule sezone (odigrano je 80 utakmica u četiri takmičenja) imao važnu ulogu i nosio veliki deo odgovornosti za rezultate.

Na konkretno pitanje "da li si spreman", odgovara...
"Da! Volim da se takmičim, volim da igram košarku. Što više utakmica - to bolje. Hvala bogu, u karijeri sam imao priliku da budem uspešan sa svojim timovima i da osvojim nekoliko trofeja. Isto to planiram i ovde, sa Zvezdom", poručio je prvak Izraela sa Gilboa Galilom 2010. i Makabijem iz Haife 2013.

Posle Eurobasketa i eliminacije Izraela, imao je samo nekoliko dana kod kuće da "dopuni baterije".

"Nije jednostavno vratiti se u kolosek posle takvog takmičenja, gde si izložen velikom mentalnom pritisku i moraš da odigraš mnogo utakmica za kratko vreme. Ali, to je sastavni deo posla. Nema razloga da ne budem spreman za početak sezone", kaže Gal Mekel, koji prve dane u glavnom gradu Srbije provodi sam.

"Devojka mi dolazi za dve nedelje, a tokom sezone će me posećivati porodica i prijatelji. Siguran sam da će uživati u Beogradu".

NE KLADIM SE PROTIV SVOG TIMA

Crvena zvezda će do Top 16 faze Evrolige pokušati da se probije iz jake grupe, u kojoj su branilac titule Real, Fenerbahče, Himki, Bajern i Strazbur.
"Sjajni timovi, veliki igrači, ogromni budžeti... Ali, ja se nikad ne kladim protiv svog tima. Mislim da imamo potencijal, da kada se uigramo i uz pomoć naših navijača, možemo ravnopravno da se takmičimo. Cilj je kvalifikovati se u Top 16. Jeste teško, ali je i moguće".

Da li se već oseća važnost prve utakmice, u Beogradu protiv Strazbura, pogotovo što Zvezda posle nje ide u goste Realu i Himkiju?

"Svaka utakmica Evrolige je važna, ali da budem iskren, trenutno ne razmišljam mnogo o tome. Imamo prvo turnir u Zadru, gde treba da se zbližimo kao tim i počnemo da pravimo 'hemiju'. Imaćemo do Strazbura i pet teških utakmica ABA lige, to je ono na šta smo sada koncentrisani. Prebacićemo fokus na Evroligu kada za to dođe vreme".

 

Komentari / 0

Ostavite komentar