SLS: Partizan oslabljen dočekuje Rad!

Pored krize rezultata u Superligi, crno-beli imaju problema i sa čestim opomenama, zbog koje dvojica standardnih neće imati pravo nastupa u meču sa "građevinarima".

Fudbal 23.09.2015 | 08:00
SLS: Partizan oslabljen dočekuje Rad!

Fudbaleri Partizana i njihov šef Zoran Milinković nemaju vremena da previše razmišljaju o tome gde se greši i kako da se izađe iz krize, bar u domaćem prvenstvu.

Jer, tri dana posle razočaravajućeg remija sa niškim Radničkim u Humskoj, na isto mesto dolazi gradski rival Rad, na nadoknadu zaostale utakmice 8. kola Superlige, posle čega ćemo znati tačan odgovor koliko Crvena zvezda beži crno-belima – 10, 9 ili 7 bodova.

Za taj meč, koji je zakazan za sredu u 18.30, trener Milinković neće moći da računa na dvojicu standardnih, štopera Gregora Balažica i vezistu Darka Brašanca. Razlog? Suspenzije.

Balažic je, pored tri žuta kartona u Evropi, zarađena u mečevima sa Dila Gorijem, BATE Borisovim i AZ Alkmarom, u nedelju uveče protiv Nišlija dobio četvrti žuti karton u Superligi, nakon što je opominjan u duelima sa Metalcem, Spartakom i Crvenom zvezdom.

Njemu zbog toga sledi prva suspenzija ove sezone, a pretpostavka je da će u paru sa Fabrisijom zaigrati Lazar Ćirković.

Brašanac, međutim, već drugi put neće moći da nastupi u Superligi, nakon pet žutih kartona u šest prvenstvenih nastupa ove sezone, od kojih je jedan bio "dupli", za isključenje u meču sa Vojvodinom.

Treći kapiten šampiona Srbije je u Novom Sadu morao ranije da napusti igru i zbog toga nije imao pravo nastupa u utakmici sa Borcem iz Čačka, a pre i posle "Karađorđa" dobijao je žute kartone u mečevima sa Spartakom, Crvenom zvezdom i, sada, Radničkim.

Kad je Brašančeva uloga u pitanju, njega u startnih 11 mogu da odmene i Nikola Ninković i Saša Lukić i Saša Ilić i Stefan Babović, tako da Milinković ne bi trebalo da ima problema da sastavi vezni red za duel s tvrdim protivnikom koji ove sezone ima dva poraza u gostima, u Ivanjici i Novom Pazaru, ali i pobedu nad Vojvodinom u Novom Sadu zabeleženu u subotu uveče.

"Građevinari" su tako poslali opomenu u komšiluk, u kom su se prvi put ove sezone začuli povici: "Kizo odlazi", upućeni treneru Milinkoviću.

Nakon što je bilo jasno da se ekipa nalazi u krizi, čelnici Partizana odlučili su da javno pruže podršku treneru i zakažu sastanak u "Zemunelu" na kojem bi trebalo da bude govora o svim problemima, pa verovatno i nervozi pojedinaca oličenoj u velikom broju žutih kartona i još većem broju verbalnih rasprava tokom igre, širenja ruku zbog izostanka pasa, itd.

Komentari / 0

Ostavite komentar