Teo: Evropsko prvenstvo je teže od svjetskog!

Kapiten košarkaške reprezentacije Srbije Miloš Teodosić ocenio je da je nacionalni tim prerano podigao formu uoči Evropskog prvenstva.

Košarka 22.09.2015 | 13:00
Teo: Evropsko prvenstvo je teže od svjetskog!

Teodosić je naveo da je to jedan od razloga za lošu igru na poslednje dve utakmice na šampionatu.

Košarkaška reprezentacija Srbije osvojila je četvrto mesto na Evropskom prvenstvu.

"U principu, mislim da smo odigrali dobro, možda i najbolje u Berlinu, što se ispostavilo na kraju da je bilo prerano... Nekako je ispalo da smo tempirali formu za tu tešku grupu, a onda kao da smo po dolasku u Lil malo izgubili energiju i taj neki ritam", ocenio je Teodosić uoči dolaska reprezentacije u Beograd.

Izabranici Aleksandra Đorđevića su u polufinalu šampionata poraženi od Litvanije sa 64:67, dok su u borbi za treće mesto izgubili od domaćina Francuske sa 68:81.

"I pored ne baš sjajne utakmice u polufinalu, imali smo napad za pobedu ili nerešen ishod... Ostaje žal. Trebalo je to polufinale da odigramo znatno bolje", rekao je Teo.

Na pitanje novinara da li je osvojeno drugo mesto na prošlogodišnjem Svetskom prvenstvu opteretilo reprezentaciju, Teodosić je rekao da je stvorilo pritisak.

"Jeste to breme favorita bilo dodatni pritisak, ali loše polufinale je glavni uzrok. Druge ekipe su nas ozbiljno shvatile, a mi nismo uradili ono što je trebalo u polufinalu", kazao je on.

Reprezentaciju Srbije sledeće godine u julu očekuju kvalifikacije za Olimpijske igre u Rio de Žaneiru.

"Znamo šta nas čeka. Spremni smo. Dosta toga će zavisiti od žreba, imamo još godinu dana do tad da se spremimo. Nije nam prva sezona u kojoj ćemo imati mnogo obaveza, već smo navikli na to. Samo se nadam da nećemo ulaziti u 'krugove", rekao je kapiten reprezentacije Srbije.

Teodopsić je rekao da je ga je selekcija Španije, novi prvak Evrope, prijatno iznenadila na šampionatu.

"Teže je Evropsko prvenstvo od Svetskog prvenstva... Najprijatnije iznenađenje su Španci, iako nisu imali najjači sastav. Oni nikada grupu ne odigraju dobro, ali podižu formu do kraja. Česi su celo prvenstvo odigrali dobro i oni su jedno od prijatnijih iznenađenja. Od Francuza sam očekivao da će lagodno da se prošetaju do finala, a oni su podbacili", zaključio je Teodosić.

Komentari / 0

Ostavite komentar