"Novi razgovori o Reformskoj agendi"

Predsjednik Vlade Republike Srpske Željka Cvijanović izjavila je da će Vlada Srpske insistirati na novim razgovorima o sudbini Reformske agende.

Bosna i Hercegovina 19.09.2015 | 21:12
"Novi razgovori o Reformskoj agendi"

"Izmjene Zakona o akcizama nisu ni predviđene za, kako to SDS tvrdi, 'krpanje rupa u budžetu', već su definisane Reformskom agendom upravo kako bi se iz akcize na naftu i naftne derivate, te akcize na pivo i cigarete omogućilo namjensko izdvajanje za izgradnju puteva i auto-puteva, odnosno za oblast zdravstva", rekla je Cvijanovićeva na pitanje da prokomentariše najavu SDS-a da neće podržati izmjene Zakona o akcizama BiH.

Premijer Srpske je istakla da je ovakvo reagovanje SDS-a za Vladu sasvim očekivano.

"Iako Reformska agenda sadrži i obavezu da nijedan nivo vlasti neće blokirati njeno provođenje, mi smo znali da će SDS, PDP i NDP to činiti na nivou BiH, gdje su na vlasti, i blokirati svaki dogovor dva entiteta, koji i nose teret za provođenje reformi kako bi taj teret učinili težim", ocijenila je Cvijanovićeva.

"Pošto smo sigurni da će se na isti način ove partije ponašati i onda kad na dnevni red dođe aranžman sa MMF-om ili Svjetskom bankom, Vlada Republike Srpske će insistirati na novim razgovorima sa predstavnicima EU i drugim međunarodnim organizacijama, koje su, inače, insistirale na tome da svi nivoi vlasti usvoje Reformsku agendu", rekla je premijer Srpske.

Ona je navela da je jasno da nisu svi spremni da provedu ono što su usvojili, tako da je potrebno da se kroz nove pregovore analizira da li uopšte vrijedi držati se iste verzije Reformske agende ili treba suspendovati ovu koju su usvojili svi nivoi vlasti, a izraditi nove odvojene verzije za entitete, jer su neke obaveze entiteta iste, a neke različite i pri tome potpuno isključiti nivo BiH.

Cvijanovićeva je najavila da će Vlada Republike Srpske insistirati da se razgovara o sudbini Reformske agende s obzirom na to da je već na samom početku procesa jasno da u okviru vladajuće koalicije na nivou BiH nema potencijala za njenu realizaciju.

"Smatram da nivo BiH može samo da nas sve uvede u dodatno nepotrebno iscrpljivanje i kašnjenje u provođenju agende, tako da na vrijeme treba naći rješenje", zaključila je Cvijanovićeva.

Komentari / 27

Ostavite komentar
Name

ante

19.09.2015 21:06

Sta ti kujo znas opste stato znaci

ODGOVORITE
Name

Gile

19.09.2015 21:13

Zeljka defakto nemam nista licno protiv tebe,samo kazi nesto u vezi posla i budusnosti RSa.Mozda he bolje da dajes manje izjava,manje ce te glava nakon odlaska sa vlasti boliti.

ODGOVORITE
Name

dokle vise

19.09.2015 21:14

Samo porezi za silne lezilebovice po drzavnim institucijama,plata kod privatnika preko banke 400,a prosijek plate u Srpskoj 820 KM pa zamislite koliku armiju placamo da toliko dizu prosijek.Neka malo predju u privatni sektor pa vide od kakve muke i Jada vise odkidaju od usta-nedajte dosta je

ODGOVORITE
Name

niks

19.09.2015 21:39

Niđe veze.

ODGOVORITE
Name

vss

19.09.2015 21:59

Ova vlada na kredit mora pasti. Nakon toga 70% zaposlenih u vladi i kojekavim organima uprave na entitetskom i lokalnom nivou je viška. Gdje će plavuša naći posla, baš nemam ideju.

ODGOVORITE
Name

valter

19.09.2015 23:02

Uz svo poštovanje prema vama i vašoj ličnosti , da neko želi da čuje vaše mišljenje , ne bi pitao vas več glavnog baju ! Basta !

ODGOVORITE
Name

Bosanac

20.09.2015 04:36

Kad treba uzeti pozajmicu od MMF onda se ne prica o referendumu.

ODGOVORITE
Name

tam amo

20.09.2015 06:54

Kad mafijasi urede drzavu po svojoj mjeri onda sto si gluplji i nepismeniji to si pozeljniji. Sto si podliji to si sposobniji. Zadnjih godina u RS, korupcija i negativna selekcija su u punom zamahu. Marod je i dobio upravo ono sto je i zasluzio. Goreg malo gdje ima.

ODGOVORITE
Name

Tb

20.09.2015 07:37

Da povecate gorivo jel... Dzukele jedne, pa narod i ovako nema za hljeba a to ce dovesti do poskupljenja vega. Nemate nista u glavi bando gladna.

ODGOVORITE
Name

Koncita

20.09.2015 07:40

Svaka im cast ako odbiju ovo sto crvena go... hoce da ojade sirotinju. Pa vi sve radite da bi nam teze bilo. Naravno da ce praviti problem vama da bi bilo bolje nama!

ODGOVORITE
Name

Nidje veze

20.09.2015 07:52

Pokvari mi jutro a i dan kad je vidjeh. Sta ti PAPANKO pricas tvoje se vise nepika

ODGOVORITE
Name

GASTARBAJTER

20.09.2015 08:00

KO ĆE ODGOVARATI ZA GRADNJU PROMASENIH PROJEKATA AUTOPUTEVA U RS KOJI SU SUPROTNI MREŽI EVROPSKIH KORIDORA. TO JE ZLOČIN SA UMIŠLJAJEM POLITIČARA IZ SNSD-A I NJIHOVIH TAJKUNA. GOTOV NOVAC OD PRIVATIZACIJE I MILIJARDA EURA KREDITA KOJI JE ULUDO POTROŠEN U OVE PROJEKTE PRETVORIO JE REPUBLIKU SRPSKU U RAZRUŠENU SIRIJU BEZ IJEDNOG ISPALJENOG METKA... VI KOJI STE ODGOVORNI ZA TO, NISTE ZA ZATVOR NEGO ZA PSIHIJATRIJU ZATVORENOG TIPA....

ODGOVORITE
Name

Kojot

20.09.2015 08:10

Svaki razgovor o reformskoj agendi znaci nove namete za gradjane i novu patnju.ljudi oni poskupljuju hranu gorivo struju sve oporezuju a paralelno sa tim smanjuju plate radnicka prava donose robovlasnicki zakon o radu.reforma treba donjeti bolji zivot gradjanima a samo nama reforme donose novu patnju a ne boljitak.

ODGOVORITE
Name

HerZika

20.09.2015 08:15

Shvacam vasu nervozu premijerko, jer nema ni malog ni velikog, a bogami vama ni najveci ne moze pomoci.

ODGOVORITE
Name

Ponavljanje

20.09.2015 08:19

Pa bona uciteljice znas li ti da kazes i napravis za sutra nesto bolje nego kao papagaj da ponavljas. Bas si uciteljica za skolu i nista drugo!

ODGOVORITE
Name

Vrovac

20.09.2015 08:33

Obavezno primiti još 50,000 klipana na uhljebljenje u vladu i ostale organe uprave te javna preduzeća. Za direktore javnih preduzeća imenujte najnesposobnije i najgore kojima privatnici ne bi dali ni ovce da čuvaju a ne da vode njihove firme. Tako ćete dobiti još 150,000 glasača ako uzmemo da će svaki taj uhljebljeni idiot donijeti još po tri glasa jer će onda za vas glasati bar mame i tate tih debila. A adžendu će kasnije provesti neko drugi. I to neku drugu adžendu, zvanu čelična metla.

ODGOVORITE
Name

KLONIRANI

20.09.2015 09:17

DODIKOVI KLONOVI NASTAVLJAJU DA ISPIRAJU MOZAK NARODIMA U BIH.SA NJIMA CIJELA BIH NARAVNO I RS TAPKAJU U MJESTU.SAMO MRZNJA MRAK DOLAZE OD PSIHOPATA DODIKA I NJEGOVIH KLONOVA,

ODGOVORITE
Name

Prode

20.09.2015 09:29

Ovima će proći mandat u pregovorima i dogovorimo, idi radi nesta j.... te agenda

ODGOVORITE
Name

Miki

20.09.2015 10:12

U šta ti prodje Željka život, bacajući se za MILETOV kriminal?

ODGOVORITE
Name

Pislije svega

20.09.2015 10:31

Ova vlast je tokom godina uspjela da uradi jako puno dobrih stvari. Popljackali su sve,budzet opteretili raznim privilegijama i stranackim zaposljavanjem,zavadili su se bezmalo sa svim bitnim faktorima kako kod nas tako i u svijetu. Dizu tenzije i medjunacionalnu netrpeljivost promovisuci fasizam i diktature kao vrhunska dostignuca (pola ih je iz mijesanih brakova pa se nekad logicno namece pitanje na cemu su ovi ljudi),dizu kredite od kojih se placaju papci i propagandisti a poslije bankarski sektor guraju u dubiozu,unistavajuci time i komintente banaka vecinom firme koje dobro rade i pokusavaju da prezive. Na kraju je zakljucak da je dobro da se ne puca logican. Samo jos fali da nas uvuku u rat i stranu intervenciju a s njima ni to nije iskljuceno

ODGOVORITE
Name

RE

20.09.2015 16:52

Nemoj tako, ima i nekih 'pozitivnih' tendencija. Recimo: zametanje, uzgoj i razvoj, prihrana i tov hobotnica.

Name

mirko

20.09.2015 10:56

Bolje ti je ulazi u zatvor u vojkovicima. Da ti bude udobnije

ODGOVORITE
Name

kkkk

20.09.2015 12:39

Ona je gospodjica od skora a ne gospodja..hahahahahah..

ODGOVORITE
Name

kraj

20.09.2015 15:15

Željka, ima l' šta za prodat' da se napuni budžet! Nema ništa? E j**i ga!

ODGOVORITE
Name

bivši

20.09.2015 16:06

U nekadašnjoj alatnici Rudi Čajaveca je sada prodavnica sportske opreme, N-sport ili tako nekako. U profesionali, prevarantski koledž za nazovi menadžere i firma za pljačkanje budžeta preko drvnih sadnica, Tamaris. U krugu krajiškog giganta je sada nekakav nazovi hotel, zatim Konzum itd. Ima li u Banjaluci još iko normalan?

ODGOVORITE
Name

Brod

20.09.2015 17:45

"Faktilki" snimak dva papka je autentičan.

ODGOVORITE
Name

goran

20.09.2015 21:10

Kada cujem nasu premijerku sjetim se uciteljice iz filma lepa sela lepo gore te njenog jauka za TITOM...Drugarice uciteljice kada poskupe energenti jel odose sve cjene u tri PM ili vi kao vrsni ekonomista tvrdite da ja lazem?Koliko vama treba para da se vas i mafije koju vi prestavljate konacno rjesimo?OVA ZENA NEMA VEZE STA PRICA NI KUDA GONI JER POVECANJEM CJENA ENERGENATA POVECAVA I CJENE TRANSPORTA,PROIZVODNJE... U PREVODU RASTE CJENA SVIH ROBA A SAMIM TIM I TROSKOVI PDV KOJI NARAVNO PLACA SIROTINJA.Jel ovo krpljenje rupa u budzetu GLUPACO ili smatras da smo svi budale koje ti i idioti oko tebe mogu farbati?SVE CJENE IDU GORE STO JE NORMALNA POSLJEDICA RASTA CJENE ENERGENATA AMIN!!!

ODGOVORITE