Vučić: Partizanu želim pobjede u Evropi, ali Zvezda...

...igra najbolji fudbal u poslednjih 15 godina! Premijer Srbije najavio da u novoj upravi kluba sa Marakane neće biti nikog iz SNS-a i istakao da bi voleo da država daje manje novca klubovima.

Fudbal 20.09.2015 | 17:00
Vučić: Partizanu želim pobjede u Evropi, ali Zvezda...

U novoj upravi Crvene Zvezde neće biti nikoga iz SNS, najavio je srpski premijer Aleksandar Vučić i istakao da će dati sve od sebe da se politika ukloni iz sporta i da država daje što manje.
„Mislim da sreće nema u sportu bez privatizacije. U našoj zemlji svi kažu da bi država trebalo da pomogne, a ja neću, jer je država mnogo pomagala", rekao je premijer za TV Pink i dodao: „Umirem od smeha kada čujem da je NIS ruska kompanija, to je srpska kompanija koja finansira Partizan i mi smo to tražili u dogovoru sa Rusima. Smešno mi je kada kažu da Rusi finansiraju Zvezdu. To oni rade jer je država Srbija to tražila. Mnogo je para dato i za košarkaši i fudbalski klub Crveza Zvezda, a tako i košarkaški klub Partizan, i manje za fudbalski klub Partizan“.

Prema Vučićevim rečima, očigledno je, iako to niko ne želi javno da kaže, da ustvari niko ne želi privatizaciju Crvene Zvezde i Partizana.
„Moj posao je da brinem o kasi države i znam koliko je novca dato. Voleo bih da država daje mnogo manje novca i zato želim privatizaciju klubova“.

Vučić je najavio da u novoj upravi Crvene Zvezde neće biti nikog iz SNS, jer su očigledno navijači bili nezadovoljni njihovim učešćem.

On je poželeo novom rukovodstvo uspeha i naglasio da će dati sve od sebe da se politika skloni iz sporta.

Istovremeno priznaje da će biti veoma teško da dođe do privatizacije.

On je podvukao da nije čovek koji će da prihvata dogovore sa onima koji mogu da imaju loš uticaj u svemu i da pristaje na trgovinu sa onima koji ne mogu da donesu dobrobit našem sportu.

Takođe je poručio da neće dozvoliti nikome da reketira državu, uz pretnje da će ga, u suprotnom, napadati na konferencijama za štampu.

Vučić je kazao da napadi dolaze iz lažnih sportskih sfera, samo zato što ne dozvoljava da se država reketira, te poručio onima koji misle da tako mogu da moraju da prikupe novu većinu.
„Naši mediji imaju stav da je država dužna i obavezna da radi sve, a da ne sme ništa da traži. Mi smo najsličniji po tome Grcima i to je bio jedan od rezultata naše prošlosti“, istakao je on.

Vučić je izrazio zadovoljstvo pobedom Partizana nad AZ Alkmarom u Ligi Evrope, dodavši da, iako je zvezdaš, veruje da će Partizan nastaviti da pobeđuje, jer je to velika i važna stvar da nas neko uspešno predstavlja u Evropi.

Crvena zvezda, prema njegovim rečima, trenutno igra najbolji fudbal u poslednjih 15 godina, dodavši da je očigledno da je odlazeća uprava uspela da napravi dobre rezultate i dobar tim.

Premijer je podvukao da je država veoma ozbiljna u odnosu sa sportistima, i da ne kasni sa isplatama.

Komentari / 0

Ostavite komentar