Berluskoni i Putin uživali na Krimu

Kada je Silvio Berluskoni došao u posetu Krimu, Vladimir Putin je odlučio da ga ugosti onako kako je nekadašnji italijanski premijer i navikao - ekstravagantno.

Svijet 19.09.2015 | 12:56
Berluskoni i Putin uživali na Krimu

Silvio Berluskoni je poznat kao veliki hedonista, ali i čovek koji uživa u lepim ženama i dobrom vinu. A njegov domaćin Vladimir Putin se baš potrudio da ga ugosti kako dolikuje, te mu je poslužio najstarije vino na poluostrvu, šeri "Heres de la frontera” iz 1775. godine. Vrednost flaše iznosi više od 150.000 dolara.

Ova informacija razbesnela je ukrajinsku vladu, koja uprkos ruskom pripajanju, Krim i dalje smatra svojom teritorijom. Naime, "Heres de la frontera" smatra se ukrajinskim javnim dobrom. U pitanju je poklon Katarine Velike grofu Mihailu Voroncovu koji je donet pre 240 godina iz Španije.

Voroncov je bio veliki ljubitelj vina, a u to vreme je bio na čelu krimske guvernije. Ukrajinsko "javno dobro" čuvano je u vinariji Masandra, u kojoj se nalazi nekoliko hiljada unikatnih flaša najkvalitetnijeg vina. Vinarija je, nakon pripajanja Krima, došla u ruke Rusa.

Ukrajinsko tužilaštvo otvorilo je istragu i po svemu sudeći će podići optužnicu protiv Putina i Berluskonija zbog "velike zloupotrebe ukrajinske imovine".

Ruski list "Promišljenje Vedomosti" preneo je da je Berluskoni upitao svog domaćina može li da proba čuveno vino, na šta je Putin odgovorio potvrdno.

Izvor: Blic 

Komentari / 6

Ostavite komentar
Name

mrka kapa

19.09.2015 09:22

E cuj Berluskoni uziva u lepim zenama??? Pa I ja uzivam u svakoj..I u svakoj mi je bilo lijepo ! A vino ko vino...bice alkohola vazda..jb jednu flasu !

ODGOVORITE
Name

VRS RVI

19.09.2015 11:07

Baš su meni ovi Ukrajinci zanimljivi. Svaki dan izvale toliku glupost da je ni voz ne može povući. Ostaje samo čovjeku da se slatko nasmije .Već ih je zapad bacio kao prljavu čarapu.Mnogo bi im bilo bolje da su slušali ovoga gospodina sa fotografija.

ODGOVORITE
Name

komentar

19.09.2015 11:31

Znas koliko si ti i tebi slicni zalosni....vi ste toliko zalosni da svaki dan treba naricati nad vasom sudbinom.Vi bolesnici mislite da je Rusija pravoslavna,da je to neka drzava koja brine o narodu....debilu probudi se nije ovo 18vjek nego 21.

Name

VRS RVI

19.09.2015 14:46

Samo se debili vrijeđaju kada nemaju pravi odgovor. Koji to "mi"mislimo da je Rusija samo pravoslavna? Gdje si to pročitao u nekom odmojih komentara? Ako si ograničen pa ne vidiš koliko nacija živi u Rusiji bez skoro bilo kakvog konflikta onda sa tobom nešto nije uredu. Kad je već riječ o tvom komentaru nije teško zaključiti ko je žalostan. Pa eto neka ti bude ako ti je lakše, mora se ponekad tolerisati nečija glupost.

Name

Hihih

19.09.2015 14:06

Ovo sin doveo ćaću da malo pravi vizitu vidite li koliko liče

ODGOVORITE
Name

Ccc

19.09.2015 15:25

Kako su ispeglani botoksom, djedurine obicne...

ODGOVORITE