Novak: Motivacija uvijek postoji, samo je potražite, osjetite!

Posle osvajanja US Opena, Novak Đoković se osvrnuo na žrtve koje je podneo ne bi li postao najbolji na planeti, a otkrio je i gde i kako nalazi motivaciju za uspehe koje ostvaruje.

Tenis 18.09.2015 | 10:20
Novak: Motivacija uvijek postoji, samo je potražite, osjetite!

"Svaka grend slem titula donosi osećaj kao da je prva. Iako je meni ovo bila deseta ukupno, a druga u Njujorku, osećaj je kao da sam prvi put grend slem šampion. To ispunjava, jer je kompletna pažnja sportske javnosti usredsređena na ovaj turnir. Moj tim je doprineo ovom uspehu koliko i ja, pa se nadam da ćemo doći u nove prilike da se borimo za značajne trofeje", rekao je Đoković.

Na pitanje šta mu je donelo najviše zadovoljstva, Novak je odgovorio jednim podsećanjem.

"Najviše zadovoljstva donosi podsećanje na sva ona žrtvovanja koja sam morao da uradim ne bih li ostvario šta sam ostvario. Zbog toga verujem da su se isplatile sve te žrtve, svi oni dani kada se i ne osećate najbolje, a zapravo baš tada ustanete i odete da vežbate, ili trčite uzbrdo", rekao je Nole.

Govoreći o motivaciji, on je istakao da ona leži u nekoliko detalja.

"Ljubav i strast prema sportu, to su glavni izvori energije koju dobijam za tenis. Naravno, tu je i moja porodica, koja, kao i najbliži krug ljudi koji me okružuju, služi kao insiracija, baš kao i navijači. Uvek postoji motivacija, samo treba da je potražite. Samo treba da je osetite. Ja sam ostvario svoje životne ciljeve, da budem 'broj 1', da osvojim grend slem titule, ali osećam da postoji još toga što mogu. I, dokle god postoji ta vatra u meni, ta ljubav prema sportu, nastaviću. Imam 28 godina, na vrhuncu sam mojih mogućnosti, želim da nastavim gde sam stao. Način života koji vodim, holistički način (koji se sastoji od razumevanja pojedinčanih delova celine, intimno povezanih delova koji se mogu razumeti samo kada su povezani), omogućava mi da budem zdrav, pa mogu da se nadmećem na visokom nivou. A to stvara mogućnosti da se borim za najveće trofeje. Kada o najvažnijim trofejima govorite, onda se to odnosi na grend slem turnire. Tu želim da sijam. Tu želim još trofeja, da stvorim nove stranice istorije", zaključio je Đoković.

Komentari / 0

Ostavite komentar