Povratak Čede Vitkovca u Partizan!

Čedomir Vitkovac potpisao jednogodišnji ugovor sa Partizanom.

Košarka 17.09.2015 | 14:20
Povratak Čede Vitkovca u Partizan!

Vitkovac je tokom karijere osvojio ukupno 17 trofeja - dvaput je bio šampion ABA lige, 2008. i 2009. sa crno-belima, kada je osvajao i srpski šampionat, pet puta je bio prvak Crne Gore, u kojoj je je osvojio i četiri trofeja Kupa.

Kup je osvajao i u Srbiji: 2004. i 2006. u dresu Zvezde, a 2008. i 2009. kao član Partizana.

Karijeru je počeo u Napretku iz rodnog Kruševca, u Zvezdi je bio od 2003. do 2006, a potom je nastupao jednu sezonu za Vojvodinu, pa od 2007. do 2009. u klubu čiji je od ovog septembra iznova član. Partizan je napustio 2009. kada je prešao u podgoričku Budućnost, u koju se 2011. vratio posle sezone provedene u Igokei.

Povratak Vitkovca u KK Partizan, nešto ranije su potvrdili novi čelnici crno-belih na konferenciji za novinare.

Prema rečima novog trenera Partizana Petra Božića, Vitkovac je trenutno 11. igrač pod ugovor sa klubom.

"Od početka priprema nas je bilo i 24, 25, ali zbog funkcije treninga moralo da se smanji. Hvala svim tim momcima. Ovaj tim će u hodu trpeti promene, a o tome ćemo blagovremeno obaveštavati javnost. Sužen je izbor i zbog tajminga. Polovina je septembra, možda ćemo morati da sačekamo rasplet situacije na američkom tržištu", rekao je Božić, verovatno aludirajući na trening kampove NBA ekipa, koji traju od kraja septembra do 15-20. oktobra.

Predstavnici Partizana demantovali su Košarkaški savez Srbije, odnosno Ligu da za Partizan ne može da igra mladi Miloš Koprivica.

"Momak je registrovan, od prvog dana vredno trenira sa nama. Nije tačna informacija da neće igrati", rekao je Božić.

Božić je potvrdio da je na probi u Partizanu reprezentativac BiH Adin Vrabac, kao i da je još nekoliko mladih igrača na "testu" - to su momci iz mlađeg pogona Partizana, poput Slobe Jovanovića, Nikole Tanaskovića... Na probi je i Andrej Magdevski.

"Kosta Perović trenira sa nama posle povrede ukrštenog ligamenta", dodao je Božić.

Zamenik predsednika Partizana Miroslav Berić dodao je da klub "blizu dogovora sa još nekim igračima" i da je "za sada u priči i jedan stranac". "Ali, to još nije zaokruženo", rekao je Berić.

"Trener danima skautira igrače. Nismo u poziciji da nudimo velike ugovore, a nije lako pod tim uslovima naći igrača koji će nam biti od pomoći", rekao je Berić.

Komentari / 0

Ostavite komentar