Predrag Šarić - omalovažavao Srbiju, a sad...

Maestralni ste! Vaš tim ima glavu i rep. Nisam hteo da vas potcenim, mislio sam da Hrvatska može na naboj da pobedi Srbiju ako prođe Češku. Ipak je bolje s vama nego sa Španijom. Ovako je u ekskluzivnoj priči za „Blic“ Predrag Šarić, bivši as Šibenika i otac hrvatskog reprezentativca Darija, promenio ploču o „orlovima“.

Košarka 17.09.2015 | 13:40
Predrag Šarić - omalovažavao Srbiju, a sad...

Naime, on se u izjavi za „Blic“ posuo pepelom nakon što je, dan ranije, da bi motivisao svoju momčad, propisno potcenio srpsku reprezentaciju i tako razbesneo našu javnost. Ipak, sada se već priča da je bacio prokletstvo na „kockaste“ umesto da ih motiviše.

- Imaju tog Teodosića, imaju tog malog Bjelicu, koji ima iskustva, ali ovo drugo... ako ćemo gledati Kalinića ili Simonovića, o čemu da pričamo - glasila je njegova ocena srpskog tima, a onda obrt!

Srbija je, uz doduše dosta muke, savladala Finsku, a Česi su demolirali Hrvatsku.

- Imate 12 igrača koje predvodi maestralni Teodosić, trener na terenu. Tu je i mali Bjelica, pa vama 12. igrač Simonović, bez namere da ga potcenim, može šutnuti trojke 5-5 bez problema - promenio je ploču Šarić za „Blic“ i o Simonoviću.

Rekao je da je poraz od Češke sraman i šokantan za celu naciju. Potvrdio je priču Moke Slavnića da Hrvatskoj fale m...

- Izgubljeni smo u vremenu i prostoru. M... imaš ako imaš volje. Naš Tomić je takav kakav jeste. Bogdanović je povučen. Pa, zamislite da vi igrate bez Teodosića i Raduljice. Mi godinama nemamo pleja. Roko Ukić je još odigrao dobro. Neko mora da se probije kao Teodosić i ostavi zicer. Džaba si dobar šuter, sad se igraju jake odbrane, ako te neko ne ostavi samog, teško ćeš pogoditi. Hrvatska i bez otkaza ima osam igrača, a vi možete da sastavite dva tima - malo je i preterivao Šarić.

Na pitanje da li mu je žao zbog poraza od Češke jer je žreb bio dobar za Hrvate, s obzirom na to da sa svima može da se igra, pa i s jakom Srbijom, Šarić odgovara besno:

- Mi nismo izgubili od Češke, oni su nas razbili. Žreb jeste dobar jer će Španci proigrati, ali očekujem finale Francuska - Srbija.

Predrag Šarić o sinu Dariju nije birao reči kritike.

- Neka mi je sin, ali mora da se pogleda u ogledalo i da raščisti sa sobom da li može biti veliki ili ne. On se izgubio u juniorima, tu su sve menadžeri oko njega. Najlakše je čekati u rupi i čekati na šut. On nije radio ono u čemu je najjači, probijanje i kreacija. Nije on više tako mlad, neka vidi šta je Dražen Petrović bio u njegovim godinama. U glavi je i dalje kao da ima 18. Mora da bude vođa. Mislim da on to može, ali mora prvo da raščisti u svojoj glavi - završio je Predrag Šarić.

Komentari / 0

Ostavite komentar