Albanci autobusima stižu na izbore

Na prelazu Mutivode između Medveđe i Prištine jutros se stvorila kolona vozila i autobusa sa oko 1.000 Albanaca sa Kosova.

Srbija 13.09.2015 | 16:35
Albanci autobusima stižu na izbore

Svi oni imaju mesto prebivališta na teritoriji Medveđe i dolaze kako bi mogli da glasaju na vanrednim lokalnim izborima.

U koloni je bilo oko 15 autobusa i više destina vozila.

Kako B92 nezvanično saznaje, do zastoja je došlo zbog kvara na terminalu policije koji služi za obradu podataka.

Od 13 časova dozvoljen je prelaz administrativne linije, ali se sve i dalje odvija usporen, ističe reporter B92 sa lica mesta.

Do 15 sati glasalo je oko 35 odsto od broja upisanih birača.

"Glasanje na biračkim mestima protiče bez problema, a Opštinska izborna komisija nije dobila nijedan prigovor", izjavio je Tanjugu predsednik te komisije Zoran Radenović.

On je naveo i da će sledeći presek stanja izlaznosti biti poznat posle 18 sati.

Radenović je najavio i da se preliminarni rezultati glasanja mogu očekivati između 21.30 i 22 sata. Osim toga, Zoran Radenović, predsednik Opštinske izborne komisije, navodi za “Blic” da će najveći problem biti procena broja izlaznosti birača zbog neažuriranih biračkih spiskova.

“Birački spiskovi nisu ažurirani još od sredine poslednje decenije prošlog veka, pa se tako danas na njima nalazi 10.465 građana s pravom glasa, a po poslednjem popisu iz 2011. godine ovde živi svega 7.438 stanovnika, odnosno oko 5.500 s pravom glasa”, navodi on.

Prvi na listi koalicije stranaka koje predvodi SNS Nebojša Arsić očekuje dobar rezultat na današnjim lokalnim izborima u Medveđi. Podsećamo, premijer Aleksandar Vučić je tokom nedavnog gostovanja na RTS-u, na pitanje o komentaru na najave Albanaca o formiranju Zajednice albanskih opština u opštinama Preševo, Bujanovac i Medveđa, rekao da u Medveđi živi šest do sedam posto Albanaca, ali "da ih oni crtaju na papiru".

Izvor: B92

Komentari / 0

Ostavite komentar