Šarić potcenjivački govorio o Srbiji!

Ukoliko košarkaši Srbije i Hrvatske savladaju svoje rivale u osmini finala Evropskog prvenstva (Finsku i Češku), odmeriće snage u četvrtfinalu. To međutim ne zabrinjava previše Predraga Šarića, nekada uspešnog hrvatskog košarkaša i oca jednog od najboljih sadašnjih reprezentativaca te zemlje Darija, pošto smatra da Srbija nije ništa posebno jaka.

Košarka 13.09.2015 | 11:40
Šarić potcenjivački govorio o Srbiji!

Izabranici selektora Aleksandra Đorđevića ostvarili su svih pet pobeda u objektivno najjačoj grupi Eurobasketa, a uz to su samo uvodni mečevi sa Španijom i Nemačkom bili neizvesni do samog kraja, dok je ostale rivale Srbija slomila znatno ranije. To ipak nije impresioniralo Predraga Šarića.

„Smatram da mi možemo da odigramo odbranu vrlo kvalitetno i da se možemo ravnopravno nositi sa Srbijom. Nije srpska ekipa ništa kvalitetnija, naša je možda i skuplja. Imaju tog Teodosića, imaju tog malog Bjelicu koji ima iskustva, ali ovo drugo... ako ćemo gledati Kalinića ili Simonovića, o čemu da pričamo? Ipak naši igrači igraju u velikim klubovima, pa mi imamo i tri NBA igrača! Prema tome, to je jedan utakmica. Šta ako Srbi ne pogode? Šta ako Teodosić sve uprska kako već zna? Treba i tog malog Bogdanovića zaustaviti, ne puštati mu taj šut jer je vrlo opasan ako se pusti, i to je to. Nemamo se čega bojati, samo nam trebaju pravi Tomić i Bogdanović. Ako oni budu na visini zadatka, ja se ne bojim nikoga”, objašnjava Šarić.

Pre derbija sa Srbijom Hrvatima predstoji susret sa Češkom.

„Ako ne možemo dobiti Češku, gde smo onda? Ako razmišljamo o Češkoj, Belgiji i Letoniji, gde smo? Nemojmo ponižavati naše igrače. Ljudi moji, pa ovaj igra u Realu, ovaj u Feneru, ovaj u Efesu, a onaj u NBA ligi”, uveren je u pobedu Hrvata Šarić.

Najbolji strelac u istoriji Šibenika pomalo previše potcenjivački govori o vicešampionu planete, i valjalo bi ga podsetiti da su upravo na tom Mundobasketu i Španci tako pre vremena mislili o Teodosiću i drugovima, pa ih je eliminisala Francuska. Međutim, svako ima pravo na optimizam, a koliko je on opravdan, saznaćemo najkasnije do srede, kada su na programu četvrtfinalni mečevi iz našeg dela kostura.

Komentari / 3

Ostavite komentar
Name

Владо Бања Лука

13.09.2015 10:08

Пола хрватског кошаркашког тима су Срби: Богдановић, Шарић, Томић, Зорић, итд. Па, Дражен Петровић је Србин. Као и Горан Иванишевић. Пола хрватске естраде су чисти Срби: Северина, Борис Новковић, Горан Каран... Само не знам кад су се прије покатоличили. Комплекси су баш чудо.

ODGOVORITE
Name

za Vladu

13.09.2015 19:54

Da ti slucajno onaj Milojko nije brat,jer isto razmisljate.

Name

Kos

13.09.2015 13:25

E moj Saricu nemas ti pojma sta je kosarka. Cesi vas poslase kuci danas. Ajde fino pakuj kofer pa kuci!

ODGOVORITE