Lijam Keni, komentator poznat po „čisto kao suza“...

Lijam Keni, američki košarkaški komentator koji je postao ljubimac srpske publike nakon uzvika „trojka“ i „čisto kao suza“ posle svakog dobrog poena naše reprezentacije, briljira i na ovom Evrobasketu.

Košarka 14.09.2015 | 09:00
Lijam Keni, komentator poznat po „čisto kao suza“...

- Radim kao profesor ekonomije u Londonu, a komentatorski posao mi je samo tezga sa strane. S obzirom na to da je moj univerzitet internacionalnog tipa, često mi dolaze studenti iz bivših zemalja Jugoslavije koji mi pomažu oko ovih izraza - rekao je Keni za „Blic”.

On priznaje kako su ga u početku samo savetovali oko pravilnog izgovaranja prezimena igrača, ali su ga uskoro naučili i izraze poput „trojka“.

- Iako moram da budem objektivan tokom svojih prenosa, na utakmicama srpskih timova i reprezentacije je teško ostati miran. To je u mnogome zbog njihovih igara, ali i navijača koji prate te utakmice. I u Americi su hale pune kada se igra košarka, ali ne postoji takva atmosfera navijanja i mahanja zastavama. Vaši košarkaši mogu da osete pravu ljubav sa tribina. Upravo zato mi je velika želja da dođem na derbi Zvezde i Partizana, kako bih osetio to uzbuđenje.

Lijam je rekao kako se izuzetno divi Đorđeviću, koji je pravi lider i veliki motivator, a preferira...

- Nemanju Nedovića. On je neverovatno talentovan igrač, ali je imao problema u NBA ligi, jer su plejmejkeri tamo izuzetno brzi. Međutim, ne sumnjam da će uskoro pokazati svoj pun talenat i vratiti se u najjaču ligu na svetu.

Keni je poželeo Srbiji da uzme medalju, ali i da se paze Francuza.

- Srbija je odigrala sjajan meč protiv Španije i Nemačke i samo se plašim da ne dođu do vrhunca svoje igre u ranim fazama. Moraju da čuvaju snagu i za odlučujuće utakmice - zaključio je Keni.

Komentari / 0

Ostavite komentar