Rambo Petković: Hoću u Zvezdu, ali…

Najpoznatiji Srbin u Brazilu otkriva šta treba da se desi da bi se vratio u Zvezdu.

Fudbal 14.09.2015 | 21:00
Rambo Petković: Hoću u Zvezdu, ali…

Bio je najmlađi debitant u istoriji jugoslovenskog klupskog fudbala. Potom “desetka” Crvene zvezde i pojačanje Real Madrida. Ipak, pravu slavu je Dejan Rambo Petković stekao u Brazilu gde ga smatraju najboljim stranim fudbalerom u istoriji tamošnjeg fudbala. Nekom vrstom fudbalskog božanstva…

Igrao je za velikane poput Flamenga, Fluminensea, Vaska, Santosa i imao neke nezaboravne partije. Igračku karijeru je završio u najpopularnijem brazilskom klubu Flamengu, a sada je na početku trenerske. Sa klupe predvodi drugoligaša Krisijumu.

U razgovoru za brazislke medije kaže da su mu planovi vezani za brazilski fudbal, ali da bi jednog dana voleo da trenira Crvenu zvezdu i da se vrati u Srbiju.

“Trenutna situacija u mojoj zemlji nije dobra. U narednih pet ili šest godina nemam nameru da se vraćam u Srbiju. Planovi su mi vezani za Brazil i ovdašnji fudbal. Ali imam želju da postanem trener Crvene zvezde. Tek kada Zvezda opet stane na noge i kada se vrati u Evropu. Da se vrati u svakom smislu. Sportskom i finansijskom”, rekao je popularni Rambo.

Njegova Krisijuma je trenutno u sredini tabele brazilske Serije B. Nije zadovoljan stanjem u brazilskom fudbalu.

“Brazil ima mnogo talenta. Ali se malo radi sa talentima. Kada igrač sa 20 godina odigra dve utakmice i pokaže par solidnih poteza, odmah ga proglase za fenomena. Kada u trećoj utakmici pogreši tri pasa, onda ti isti koji su ga proglasili fenomenom kažu da ništa ne valja. Sa talentima je potreban naporan rad i vreme. Sat i sati napornog rada. I da taj rad bude pod nadzorom dobrih trenera”, rekao je Petković.

Komentari / 0

Ostavite komentar