Kapelo priznao: Mihajlović podsjeća na mene!

“Siniša je trener čiji rad prepoznajem kao svoj, barem kada je reč o Italiji”, kaže Don Fabio.

Fudbal 12.09.2015 | 23:00
Kapelo priznao: Mihajlović podsjeća na mene!

Legendarni Fabio Kapelo vidi Sinišu Mihajlovića kao svog naslednika.

Doskorašnji selektor Rusije dugo je bio trener Milana i legenda ovog kluba, ali nema problem da prizna sličnost sa srpskim stučnjakom.
“Apsolutno. Siniša je trener čiji rad prepoznajem kao svoj, barem kada je reč o Italiji. Pre nekoliko godina smo se sreli u Dubaiju, kada je Siniša trenirao Srbiju, i razmenili smo ideje o fudbalu. Podudaraju nam se u velikom delu”, priznao je popularni Don Fabio.

Legendarni stručnjak ne krije da je impresioniran srpskim trenerom.
“Ako uzmete u obzir rezultate, koji mu nisu bili dobri u prethodnih nekoliko klubova, mislim da mu je trebao ovaj potez i dolazak u Milan. Siniša traži profesionlizam i naporan rad, i to je jedini pošten pristup ovom poslu. Takođe, insisitira i na kolektivnom ispravljanju grešaka i otklanjanju nedostataka u igri što je za svaku pohvalu”, dodaje Kapelo.

Italijan se ne slaže sa onima koji Mihajlovića smatraju strogim trenerom.
“Samo traži ozbiljnost i poštovanje. Postoje ljudi koj isvakog jutra ustanu u šest sati i idu u fabriku da rintaju. Mi, treneri, radimo tri sata dnevno. Zato, tražimo sportski život, tačnost na treningu i civilizovano ponašanje”, zaključiuje Kapelo.

Komentari / 0

Ostavite komentar