Danas oblaci i kiša, od ponedjeljka 30 stepeni

U Republici Srpskoj i Federaciji BiH danas će biti pretežno oblačno vrijeme sa kišom na jugu, sjeveroistoku i istoku.

Bosna i Hercegovina 10.09.2015 | 08:37
Danas oblaci i kiša, od ponedjeljka 30 stepeni

Jutarnja temperatura iznosiće od šest do 11, na jugu do 14, u višim predjelima na zapadu tri, a najviša dnevna od 14 do 20, na jugu do 23 stepena Celzijusova.

Prema prognozi Hidrometeorolškog zavoda Srpske, u Krajini i Posavini tokom jutra biće umjereno do znatno oblačno i suvo, a na jugu i istoku oblačno mjestimično sa slabom kišom.

Tokom dana biće promjenljivo oblačno uz povremene sunčane intervale na jugozapadu, zapadu i sjeveru, a na istoku, sjeveroistoku i jugu pretežno do potpuno oblačno uz povremenu kišu, koja uz rijeku Drinu može biti prolazno i jača.

Prema večeri na jugu i jugoistoku očekuje se prestanak padavina, a na sjeveru oblačno uz mogućnost mjestimične slabe kiše.

Vjetar će biti slab do umjeren, sjeverni i sjeveroistočni.

Temperatura u 8.00 časova: Bjelašnica četiri, Han Pijesak osam, Sokolac devet, Novi Grad 10, Sarajevo, Srbac i Bihać 11, Gradiška, Tuzla, Nevesinje i Mrkonjić Grad 12, Bijeljina, Doboj, Zvornik, Višegrad, Bugojno i Foča 13, Banjaluka i Livno 14, Trebinje, Zenica i Bileća 15, Mostar 19 i Neum 20 stepeni Celzijusovih.

Nakon par dana oblačnosti i kiše od ponedjeljka meterolozi ponovo najavljuju sunčano vrijeme i temperature do 30 stepeni.

Komentari / 0

Ostavite komentar