Prodao Cvijanovića zbog 10 miliona evra!

Počelo je kao veliko prijateljstvo i uspešna poslovna saradnja, a postalo velika afera teška čak 10 miliona evra državnog novca!

Srbija 08.09.2015 | 22:10
Prodao Cvijanovića zbog 10 miliona evra!

Glavni akteri su glumac Zoran Cvijanović i njegov bivši prisni prijatelj i biznis partner Milko Josifov, inače filmski producent impresivne karijere.

Cvijanović tvrdi da ga je Josifov na prevaru isterao iz preduzeća „SET reciklaža“, koje su zajedno formirali 2007. godine. Od tog prelomnog trenutka, firmi „SET reciklaža“ u tri navrata je uplaćeno ukupno oko 10 miliona državnog novca na ime subvencija za zbrinjavanje opasnog otpada!

„Čišćenje“ računa

Prva višemilionska rata, u iznosu od basnoslovnih 350 miliona dinara, legla je, igrom slučaja ili ne, na račun „SET reciklaže“ 2013. godine, nedugo nakon što je Cvijanović „počišćen“ iz firme. Advokat Siniša Nikolić, koji je do konačne svađe sa Josifovim bio partner Cvijanovića i njegovog rođaka Nebojše Vraneša u ovom poslu s reciklažom, ispričao je kasnije policiji da čim su milioni stigli na račun tako su krenuli i da - nestaju!

Sa računa „SET reciklaže“ počeo je da se odliva novac na plaćanja koja nemaju pravnog osnova. Ukazao bih na plaćanja koja, po meni, nemaju pravnog osnova, a pre svega na podizanja gotovog novca preko blagajne u iznosima od 5.000 do 10.000 evra dnevno i koji su potpuno neopravdani ako se pravdaju otkupom elektronskog otpada budući da bi to trebalo da budu ogromne količine i da bi trebalo da imaju nenormalno mnogo posla. Smatram da taj novac Milko zadržava za sebe praveći pritom velike troškove kako bi umanjio dobit i izbegao plaćanje dividendi - rekao je Nikolić policajcima koji su istraživali slučaj na saslušanju početkom 2014. godine.

U vezi sa ovom aferom vodi se istraga u Prvom osnovnom sudu. Kako je „Blic“ već pisao, Cvijanović tvrdi da mu je Josifov tražio da mu prepiše udeo u zajedničkoj firmi, lažno mu predstavljajući da mu je to potrebno zbog podizanja još jednog kredita. Kredit, međutim, nikada nije podigao, a onda je odbio da vrati Cvijanoviću deo firme.

Dao i ušteđevinu

Sve je postalo još komplikovanije kada je Cvijanović i poslednju ušteđevinu koju je čuvao za ćerkino školovanje dao svom prijatelju.

Pošto tužbe koje je pokrenuo nisu uspevale, Cvijanović upada u velike finansijske probleme, a poslednja loša vest je stigla ovih dana.

Glumac je morao da izađe iz svog stana koji nije uspeo da isplati iako ga je preduzimač čekao čak dve godine.

Dug od 70.000 evra bio je prevelik za preduzimača i Cvijanović se doslovno našao na ulici.

Posle svega, Cvijanović i njegov rođak Vraneš insistiraju da dobiju kopije zapisnika o odobrenim multimilionskim subvencijama za zbrinjavanje otpada, kao i da se „SET reciklaži“ ukinu dozvole i dalja uplata subvencija od države.

Izvor: Blic

Komentari / 0

Ostavite komentar