Hrvati smjenjuju Kovača u sredu?!

Selektor fudbalske reprezentacije Hrvatske Niko Kovač gotovo sigurno biće smenjen zbog slabih rezultata u kvalifikacijama za prvenstvo Evrope.

Fudbal 09.09.2015 | 10:00
Hrvati smjenjuju Kovača u sredu?!

Posle remija protiv Azerbejdžana (0:0) i poraza od Norveške (2:0), plasman Hrvatske na šampionat sledeće godine u Francuskoj doveden je u pitanje, a skori svi domaći mediji navode da bi Kovač mogao da dobije otkaz na sastanku Izvršnog odbora nacionalnog saveza u sredu.

Spekuliše se da reprezentativci nisu zadovoljni taktikom selektora na te dve utakmice, kao i da je Kovač u sukobu s najboljim hrvatskim fudbalerom Lukom Modrićem.

Takođe, Kovaču su okrenuli leđa i navijači. Prema anketi portala Goal.hr, čak 62 posto navijača smatra da on mora da ode s klupe državnog tima.

Predsednik Fudbalskog saveza Hrvatske Davor Šuker poručio je na sajtu te organizacije da će Izvršni odbor "povući prave poteze".

Posle osam odigranih utakmica u H grupi evropskih kvalifikacija, Hrvatska zauzima treće mesto i zaostaje bod za drugoplasiranom Norveškom, a tri za vodećom Italijom.

U poslednja dva meča Hrvatska dočekuje 10. oktobra Bugarsku, a tri dana kasnije gostuje na Malti.

Komentari / 0

Ostavite komentar