Bolt završio sezonu prije njenog kraja!

Olimpijski i svetski šampion na 100, 200 i 4x100 metara razočarao je fanove u Belgiji, ali je ponudio objašnjenje.

Ostali sportovi 09.09.2015 | 13:40
Bolt završio sezonu prije njenog kraja!

Najbolji sprinter svih vremena i aktuelni olimpijski i svetski šampion na 100, 200 i 4x100 metara, odlučio je da završi sezonu već sada, početkom septembra.

Iako je trebalo da se pojavi na mitingu Dijamantske lige u Briselu, a to je veliko finale sezone, Usen Bolt odlučio je da već sada počne da opušta telo i lagano izlazi iz procesa treninga, kako bi što zdraviji i odmorniji ušao u 2016. olimpijsku godinu.

Na svom Facebook profilu, čuveni Jamajkanac poručio je:

"Posle svih uzbuđenja u prethodnih par nedelja, odlučio sam da ne trčim više u 2015. godini. Već razmišljam o narednoj godini i Olimpijskim igrama u Riju, gde ću pokušati da odbranim moje titule na 100, 200 i 4x100 metara. Uživaću u kratkom odmoru od treninga i 'napuniti se' pre nego što se vratim bazičnim treninzima već sledećeg meseca".

Dakle, što se Bolta tiče, pripreme za Rio počinju u oktobru 2015. godine.

Belgijancima se izvinio rečima...

"Takmičio sam se u Briselu mnogo puta tokom prethodnih godina i to je uvek bio jedan od omiljenih susreta sa stazom, koja je jako brza, a tribine su uvek bile pune. Radovao sam se što ću ponovo trčati tu ove godine, ali morao sam da razmišljam i o tome da se ne povredim do kraja sezone i budem spreman za 2016", rekao je Bolt.

Nema problema Juso, odmori se, pa se vidimo u Riju!

Komentari / 0

Ostavite komentar