EP: "Zmajevi" precrtali Andoru!

Reprezentacija BiH bez problema savladala Andoru 3:0 u utakmici koju je morala da dobije ukoliko želi na EURO 2016.

Fudbal 06.09.2015 | 23:20
EP: "Zmajevi" precrtali Andoru!

Prvi zadatak je obavljen!

BiH – Andora 3:0 (3:0)

"Zmajevi" su golovima Bičakčića u 14. minutu, Džeke u 30. minutu i Lulića u 45. minutu stigla do prve od tri prijeko potrebne pobjede u isto toliko preostalih mečeva u Grupi E.

Sljedeće dvije, protiv Velsa i Kipra biće mnogo teže, ali je ekipa Mehmeda Baždarevića ispunila domaći zadatak i protiv Andore nije dozvolila iznenađenje.

Ono što je zabrinjavajuće je da u tim mečevima neće biti Muhameda Bešića koji je protiv Andore dobio direktan crveni karton i tako pokvario utisak sa Bilinog polja.

Mehmeda Baždarević je napravio četiri izmjene u sastavu u odnosu na meč sa Belgijom.

U startnih 11 nije bilo Višće, Medunjanina, Vranješa i Mujdže, a meč protiv Andore na Bilinom polju počeli su umjesto njih Ibišević, Bičakčić, Šunjić i Zec, kojem je ovo prvi nastup u kvalifikacijama za EURO 2016.

U ovakvom sastavu i formaciji sa dva špica reprezentacija BiH je dobro odigrala prvih 45 minuta u kojem su se redale prilike i padali golovi.

Do vođstva su "zmajevi" stigli u 14. minutu, a strelac je bio Bičakčić poslije ubacivanja Pjanića iz ugla i proslijeđene lopte Zeca.

Na 2:0 povisio je Džeko poslije loše reakcije odbrane u 30. minutu, da bi Lulić u posljednjem minutu prvog poluvremena pogodio mrežu za 3:0.

U nastavku je BiH imala inicijativu, ali je dozvolila protivniku koji je svjestan da ne može ništa da učni odugovlačio, provocirao i trudio se da ne primi još neki gol.

Muhamed Bešić je poslije jednog oštrog starta nasjeo na provokaciju i burno reagovao zbog čega je zaradio crveni karton i sebe udaljio sa dve najvažnije utakmice kvalifikacija.

Osim stative Ibiševića u 68. minut anije bilo nekih pravih prilika u drugih 45 minuta, tako da će u sjećanju ostati samo debi Marija Vrančića.

Poslije remija Velsa i Izraela i pobjede Belgije na Kipru selekcija BiH se nalazi na četvrtom mjestu na tabeli, a situacija nepromijenjena - u posljednje dvije utakmice mora pobijediti Vels i Kipar.

Gereta Bejla i društvo "zmajevi" će dočekati 10. oktobra, a tri dana kasnije BiH igra na Kipru.

Rezultati Grupe E

BiH - Andora 3:0

/Bičakčić 14, Džeko 30, Lulić 45/

Vels - Izrael 0:0

Kipar - Belgija 0:1

/Azar 86/

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

banja luka

06.09.2015 23:49

Masallah zmajevi idemo dalje imamo jos sanse za EP.

ODGOVORITE