EP, kvalifikacije - pregled...

A grupa: Češka i Island na EP, Holandija sve dalje; B grupa: Vels još bez EP, BiH ubedljiva; H grupa: Prvi poraz Hrvatske, minimalac Italije!

Fudbal 06.09.2015 | 23:40
EP, kvalifikacije - pregled...

Fudbaleri Češke i Islanda plasirali su se na EURO 2016, dok su Holanđani porazom od Turske 3:0 sve dalje od kontinentalnog šampionata.

Češka je pobedila Letoniju sa 2:0, pa kao i Island ima po 19 bodova. Turska je sada treća na tabeli sa 12 bodova, dok Holandija ima dva manje.

Trijumf Češkoj doneli su Limberski u 13. i Darida u 25. minutu. Pogodak za Letoniju postigao je Zjuzins u 73.

Na meču u Turskoj sve je rešeno već u prvom poluvremenu, pobedu svojoj reprezentaciji doneli su Ozjakup i Turan. Vođstvo Turske stiglo je već u u osmom minutu kada je igrač Bešiktaša lobovao golmana iz kaznenog prostora primetivši da je izašao suviše napred. Na 2:0 Turan je povisio u 26. minutu posle solo-prodora, a Silesen nije uspeo da odbrani. Konačan rezultat postavio je Jilmaz četiri minuta pre kraja.

Islandu je bio dovoljan bod na meču sa Kazahstanom za plasman na Evropsko prvenstvo, a meč dve ekipe završen je bez golova.

Grupa A:
Letonija – Češka 1:2
Turska – Holandija 3:0
Island – Kazahstan 0:0

Tabela: Češka 19, Island 19, Turska 12, Holandija 10, Letonija 4, Kazahstan 1.

Fudbaleri Velsa odigrali su vez golova sa Izraelom i propustili prvu priliku da obezbede direktan plasman na EURO 2016.

Ekipa koju na terenu predvodi Garet Bejl ostala je na prvom mestu na tabeli B grupe sa 18 bodova, dva kola pre kraja kvalifikacija.

Vels je dominirao od početka do kraja meča, napravio veliki broj prilika, ali nije uspeo da zatrese mrežu Izraelaca.

Belgija je u finišu susreta došla do pobede nad Kiprom, a pobedu svom timu doneo je Azar četiri minuta pre kraja.

Bosna i Hercegovina ubedljivo je savladala Andoru na svom terenu sa 3:0 i zadržala šanse da se nađe na Evropskom prvensvtu. Ekipa Mehmeda Baždarevića zauzima četvrto mesto na tabeli sa 11 bodova.

Pobednik je odlučen već u prvom poluvremenu, prvo je mrežu na Bilinom Polju zatresao Bičakčić u 14. minutu posle korenra Pjanića, prednost je duplirao Džeko 15 minuta kasnije, a konačan rezultat postavio je Lulić posle novog udarca iz ugla.

Obe ekipe su meč završile sa desetoricom. Prvo je crveni karton dobio Bešić, posle oštre reakcije nakon faula nad njim, a zatim je i Rodriges napustio teren, posle dosta varnica na terenu.

Grupa B:

Vels – Izrael 0:0
Bosna i Hercegovina – Andora 3:0
Kipar – Belgija 0:1

Tabela: Vels 18, Belgija 17, Izrael 13, Bosna i Hercegovina 11, Kipar 9, Andora 0.

Fudbaleri Norveške pobedili su Hrvatsku u Oslu sa 2:0 (0:0) u osmom kolu H grupe kvalifikacija za Evropsko prvenstvo 2016.

Pobedu svom timu doneo je Berget u 51. i 69. minutu postigavši prve golove u nacionalnom dresu.

Italija je pobedom nad Bugarskom 1:0 preuzela prvo mesto na tabeli sa 18 bodova, Norveška je druga sa 16, dok Hrvatska već treći meč nema pobedu, upisala je prvi poraz pa ima 15 bodova.

Prvo poluvreme u Oslu nije bilo preterano zanimljivo, ali su se u drugom ređale šanse na obe strane. Mandžukić je sam u nekoliko navrata bio u prilici da donese prednost Hrvatskoj, ali je usledila kazna domaćih fudbalera u 51. minutu.

Posle slobodnog udarca, Mandžukić glavom izbacuje loptu koja dolazi do jednog norveškog fudbalera, on dodaje ka Bergetu na drugoj strani kaznenog prostora, koji se lepo oslobodio Srne i šutirao u golmanov bliži ugao za svoj prvi gol u nacionalnom dresu. Na sličan način Berget je udvostručio prednost 18 minuta kasnije, kada je još jednom nadmurio kapitena Srnu.

Malta je imala priliku da preokerom zabeleži prvu pobedu u kvalifikacijama, ali je Azerbejdžan uspeo da izvuče bod.

U poslednjem meču Italija je savladala Bugarsku za prvo mesto na tabeli golom sa penala u šestom minutu. Loša intervencija Jordana Mineva koji je u kaznenom prostoru oborio italijanskog fudbalera, sudija je pokazao na belu tačku. De Rosi bez problema postiže pogodak, ali je morao da ponovi izvođenje, jer je prilikom prilaska lopti usporio i dekoncentrisao golmana. Italijan je i drugi put bio precizan i doneo vođstvo svojoj ekipi.

Obe ekipe meč su završile sa igračem manje na terenu, po crveni karton dobili su De Rosi i Mitsanski. Igrač Rome dobio je crveni karton jer je udario bugarskog fudbalera koji ga je prethodno faulirao, stvari na ternu su se zakomplikovale pa je i Matsanski morao da napusti teren.

Grupa H:
Malta – Azerbejdžan 2:2
Noverška - Hrvatska 2:0
Italija – Bugarska 1:0

Tabela: Italija 18, Norveška 16, Hrvatska 15, Bugarska 8, Azerbejdžan 6, Malta 2.

Komentari / 0

Ostavite komentar