EP: Stipanoviću krivo, Ivanović kaže - biće bolje!

Selektor košarkaša Bosne i Hercegovine Duško Ivanović razočaran poslije poraza od Poljske. Andriji Stipanoviću teško pao poraz od Poljske.

Košarka 06.09.2015 | 09:15
EP: Stipanoviću krivo, Ivanović kaže - biće bolje!

Poljska je na startu Evropskog šampionata pobijedila Bosnu i Hercegovinu u jednoj teškoj utakmici u kojoj je i naš tim imao šansu za pobjedu. Duško Ivanović je tako doživio poraz u prvom meču kao selektor na Evrobasketu.

''Čestitam Poljskoj na pobjedi. Prva utakmica je uvijek najteža. Protivniku smo dozvolili 40 poena u provom poluvremenu što je zaista previše”, rekao je Ivanović na početku obraćanja medijima.

“Igrali smo dobru odbranu ali samo u drugom poluvremenu. Ovo je naša realnost. U napadu možda ne možemo mnogo, ali odbrana je naša jača strana. Ako bismo igrali dobru odbranu svih 40 minuta imali bismo šansu da pobjedimo protivnika”, dodao je selektor BiH.

Sa 20 poena Andrija Stipanović bio je najbolji pojedinac u porazu našeg tima od Poljske na startu Evropskog šampionata.

"Šteta, nismo zaslužili da izgubimo. Momci su dali sve od sebe, pokazali smo da možemo. Šteta stvarno zbog onih loših minuta u kojima su oni napravili razliku, ali kapa dole svima, borili smo se, dali smo sve od sebe. Da je ušlo par lopti, susret bi otišao na drugu stranu", istakao je Stipanović poslije meča u miks zoni.

Elmedin Kikanović postigao je šest poena.

"Pokazali smo karakter. Vratili smo se sa -15. Na kraju smo imali šut za produžetak i nismo pogodili. Dosta smo im poklonili poena iz kontra napada, dosta lakih poena i to nismo zaustavili dobro. Dali smo im samopouzdanje. Uspjeli smo se vratiti, ali eto na kraju nismo uspjeli da to pokrenemo. Šta da se radi, moramo ići naprijed", rekao je Kikanović za portal sportsport.ba po završetku utakmice.

Tim Duška Ivanovića u meču drugog kola danas će igrati protiv domaćina i jednog od najvećih favorita Francuske.

Komentari / 0

Ostavite komentar