Eklestone, ostavi Moncu na miru!

Italijanski premijer Mateo Renci poručio je danas vlasniku Formule jedan Berniju Eklestonu da "ostavi Moncu na miru", nakon njegove izjave da postoji mogućnost ;da se posle naredne sezone ne vozi više trka za Veliku nagradu Italije na stazi pored Milana.

Ostali sportovi 06.09.2015 | 22:40
Eklestone, ostavi Moncu na miru!

"Ostavi Moncu na miru. To je ono što imamo da kažemo Eklestonu. Formula jedan se ne oslanja samo na novac, već je u pitanju tradiciji i istorija", rekao je Renci za italijanski radio.

Nijedna staza nije bila domaćin trka Formule jedan više puta od Monce, koja se u kalendaru tog takmičenja nalazi od 1950. godine i samo je 1980. trka za Veliku nagradu Italije vožena na Imoli.

Organizatori trke za VN Italije ugovor sa Formulom jeadn imaju još za narednu sezonu, a za produžetak saradnje spremni su da plate po 15 miliona evra po trci, dok Ekleston zahteva 25 miliona, navodi Gazeta delo sport (Gažetta dello Sport).

Ukoliko organizatori trke u Monci ne budu plaćali 25 miliona evra po sezoni, trka za Veliku nagradu Italije mogla bi da se vozi na stazi Enco i Dino Ferari u Imoli, koja je bila domaćin Velike nagrade San Marina od 1981. do 2006. godine.

"Pažnju koju premijer posvećuje Formuli jedan je veliki pokazatelj njegove želje da se takvo takmičenje održava u Italiji. Imola je spremna da pruži ruku", rekao je gradonačelnik Imole, Danijele Manca.

Legendarna staza Monca će predstojećeg vikenda po 65. put u istoriji biti domaćin trke za Veliku nagradu Italije.

Komentari / 0

Ostavite komentar