Šarović: Tuzlanski aerodrom neće ugroziti rad banjalučkog

Ministar spoljne trgovine i ekonomskih odnosa BiH Mirko Šarović izjavio je da će voditi računa da banjalučki Aerodrom i dalje ima posla u vezi sa izvozom svježeg mesa u Tursku, bez obzira na dozvolu za kargo saobraćaj sa tuzlanskog Aerodroma.

Bosna i Hercegovina 04.09.2015 | 18:50
Šarović: Tuzlanski aerodrom neće ugroziti rad banjalučkog

Šarović je napomenuo da dozvolu za međunarodnu trgovinu daje Komisija za integrisano upravljanje granicom, te da nema razloga da neko ko ispunjava uslove ne aplicira za izvoz mesa.

"U pregovorima sa Turskom smo obezbijedili izvoz svježeg mesa u iznosu od 15.000 tona, odnosno termički obrađeno meso. Ovo pitanje ćemo ugraditi u sporazum o slobodnoj trgovini i neće biti ograničen na jednu godinu, kao što je sada, nego će biti neograničeni izvoz mesa iz BiH prema Turskoj", istakao je Šarović.

On je dodao da je to dobra vijest za stočarski sektor i prerađivačke kapacitete u BiH. "Otvaraju nam se perspektive kada je riječ o mesu, ali i drugim proizvodima", naglasio je Šarović.

Komentarišući zahtjeve proizvođača piva za propisivanje mjera zaštite, Šarović je rekao da je u prethodnom periodu izvršena izmjena i dopuna zakona o akcizama, čime je domaćim pivarama data prednost.

"Na neki način dali smo podsticaj malim pivarama do 400.000 hektolitara koji plaćaju manju akcizu od većih pivara, poput brendova koji dolaze iz Hrvastke i Srbije", naveo je Šarović.

On je najavio da će nastaviti da u saradnji sa pivarskim sektorom rade na izmjeni zakonodavstva koje će biti u svrhu podrške domaćoj proizvodnji.

Izvor: Srna

Komentari / 5

Ostavite komentar
Name

Sarovicu

04.09.2015 19:19

Radi dalje svoj posao,ne obaziri se na lopove iz SNSDa .Vise si uradio za ovo malo vremena od svih u vlastima RS i u BiH.Da je pameti kod ovog naroda zivili bi ko ljudi a ne kod fukare poslednje na Balkanu.Sve veliki borci za Srbe a pokradose sve iz ociju.Prodali bi majku za pare samo da se sto brze i sto bezobzirnije obogatili.Ovo nije vidjeno nigdje,ovoliki lopovluk i kriminal,poltronstvo koje nam priredjuje partija na vlasti sa svojim velikim vodjom na celu.

ODGOVORITE
Name

lutkar

04.09.2015 21:59

Аеродром Бања Лука је уништио управо онај који оптужује Шаровића. Уништио је и све остало. Све је познато, чека се расплет. Иванић је још 1998 године, за Додика установио да је исти веома дрзак.

ODGOVORITE
Name

Julio

05.09.2015 08:49

Pa zar i radi banjalucki aerodrom,jadno je to i zalosno,bolje da ga zatvore skroz.

ODGOVORITE
Name

novinar

05.09.2015 10:14

Julio, izgleda da im se smanjuje i broj letova i broj putnika. Bi li smjena uprave pomogla?

ODGOVORITE
Name

zrelo za stranu upravu

05.09.2015 14:02

"Ministar spoljne trgovine i ekonomskih odnosa BiH Mirko Šarović izjavio je da će voditi računa da banjalučki Aerodrom i dalje ima posla u vezi sa izvozom svježeg mesa u Tursku, bez obzira na dozvolu za kargo saobraćaj sa tuzlanskog Aerodroma."Ova izjava dokazuje da je U RS i BIH sve po nalogu politike. Ni u WC se ne može otići ako neko gore to nije aminovao. U ostatku svijeta, isporučilac i prevozilac odredjuju s kojeg aerodroma će ići neka robu.

ODGOVORITE